Powered by

Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού

Στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής κυβερνητικής πολιτικής κεντρικό ρόλο έχουν οι εργαζόμενοι γονείς και οι εργαζόμενες μητέρες έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Κοινοτικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας.

Ο κ. Παναγιώτου που έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από την Έμπα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως η άδεια μητρότητας έχει αυξηθεί κατά ένα μήνα, τα επιδόματα τέκνου έχουν ενισχυθεί, το πλαίσιο μέσα από το οποίο παρέχεται η παιδική φροντίδα έχει ενισχυθεί και πως στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού θα υλοποιηθούν περισσότερα εντός του 2024.

Πρόσθεσε, επίσης, πως αυτή τη στιγμή η παροχή που καταβάλλεται από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τη μεγαλύτερη αμεσότητα είναι το βοήθημα τοκετού για το οποίο έχουν καταφέρει αντί των καθυστερήσεων που ίσχυαν στο παρελθόν να καταβάλλεται πλέον εντός 15 ημερών.

Επιπρόσθετα ερωτηθείς για την τρίτη ηλικία ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως ισχύει από την αρχή του 2024, η θεσμοθετημένη σύνταξη που καταβάλλεται εντός ενός μηνός από την ημερομηνία της συνταξιοδότησης κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους νέους συνταξιούχους οι οποίοι στο παρελθόν έπρεπε να περιμένουν πολλούς μήνες για να ξεκινήσουν να λαμβάνουν την σύνταξη τους.

Εξάλλου η Χρύσω Παναγιώτου πρόεδρος του Κοινωνικού Εθελοντικού Σωματείου Έμπας ανέφερε σε χαιρετισμό της με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Εργασίας, ότι η θέση και ο σεβασμός της μητέρας πρέπει να ισχυροποιηθούν με ακόμη περισσότερη στήριξη της μητρότητας και της τεκνογονίας. Η μάνα έχει σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία και κρύβει μια απίστευτη δύναμη είπε, σημειώνοντας πως η αποστολή της δεν είναι απλή γιατί συνειδητά ή ασυνείδητα διαμορφώνει το χαρακτήρα των παιδιών της και πλάθει ψυχές.

Ακολούθως η κ. Παναγιώτου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τους μουσικούς Ελένη Γεωργίου και Παναγιώτη Τέκλο για την συμμετοχή των χορωδιών τους, στην εκδήλωση.

Επίσης το Δημοτικό σχολείο και το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Έμπας για τις όμορφες κάρτες που φιλοτέχνησαν για την εκδήλωση. Τέλος ευχαρίστησε όλο το Δ.Σ του Κοινωνικού Εθελοντικού Σωματείου Έμπας για τη συνεργασία και την υποστήριξη τους αλλά και το Κ.Σ. Έμπας για την παραχώρηση του χώρου.

Δειτε Επισης

Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Στην Ολομέλεια οι αποφάσεις για πολλαπλές συντάξεις-Θολό το τοπίο, με πολλά τα ανοιχτά ζητήματα
Πάει για ψήφιση η Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Η δημιουργία και οι αρμοδιότητες της ΕΜΕΚ
Οι καλοπληρωμένοι και οι υπαμειβόμενοι τομείς-Οι κλάδοι με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες απολαβές
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης