Powered by

Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής

Ξεπερνά το €1,6 εκ. το συνολικό ποσό που έχει διαγραφεί από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής το 2023 και αφορά απώλειες, ελλείμματα δημόσιων χρημάτων, αξιών και υλικών και οφειλόμενα ποσά προς το Κράτος και τα ειδικά ταμεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που έχει διαγραφεί από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής το 2023 ανέρχεται στα €1.640.862,23, εκ των οποίων ποσό ύψους €1.624.477,25 αφορά διαγραφές πέραν των €1.000, ενώ ποσό ύψους €16.384,98 αφορά διαγραφές κάτω των €1.000.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η διαγραφή των καθυστερημένων εσόδων, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, συνεισφέρει στο στόχο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για παροχή υποστήριξης προς τους λήπτες δημόσιων αποφάσεων, για επικέντρωση στην είσπραξη των καθυστερημένων οφειλών προς το Κράτος, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα εισπραξιμότητας, καθώς και στο να παρουσιάζεται αξιόπιστη και αντιπροσωπευτική εικόνα των καθυστερημένων εσόδων και των περιουσιακών στοιχείων στις οικονομικές καταστάσεις του Κράτους».

Οι διαγραφές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»