Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου

Την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας από την Eurobank και την επέκταση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής μέσω της απόκτησης της CNP Ασφαλιστικής, κλήθηκε να σχολιάσει ο Διευθύνον Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου.

Κληθείς να πει εάν ανησυχούν την Τράπεζα Κύπρου οι πιο πάνω εξελίξεις και πώς την επηρεάζουν, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «όσον αφορά τις ασφαλιστικές, εμείς έχουμε τη δική μας στρατηγική, την οποία προχωρούμε ανεξάρτητα».

«Σε ό,τι αφορά την συγχώνευση της Ελληνικής Τράπεζας με την Eurobank, αν κι εφόσον και όποτε προχωρήσει, είναι κάτι το οποίο θεωρώ πως δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα», συνέχισε.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Νικολάου, «στο μόνο που μπορεί να μας επηρεάσει, είναι να σπρώξουμε κάποια πράγματα για να κινηθούν πιο γρήγορα».

«Η Τράπεζα έχει ένα μοντέλο, το οποίο έχω πει πάρα πολλές φορές ότι συνδυάζουμε το βασικό τραπεζικό προίόν, τις ασφάλειες, τα payments, τις ψηφιακές υπηρεσίες, στο genius, κλπ. Έχουμε επενδύσει και θα επενδύουμε πάρα πολλά στην τεχνολογία, γιατί πιστεύουμε σε αυτή», τόνισε.

Ως προς το ενδεχόμενο εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Νικολάου υπέδειξε ότι «όταν είσαι σε ελεύθερη αγορά, μπορείς και να εξαγοραστείς και να εξαγοράσεις».

«Η στρατηγική της Τράπεζας είναι πάρα πολύ απλή. Μπορούμε να αναπτυχθούμε και στις ασφαλιστικές και στο international banking και στο wealth management, καθώς και στις διάφορες προσπάθειες που γίνονται για ψηφιοποίηση της οικονομίας μέσω του Jinius. Εδώ έχουμε χώρο και χρόνο για οργανική ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Απ’ εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε και να σταθεροποιήσουμε μία ικανοποιητική απόδοση προς τους μετόχους μας, και με βάση αυτό το πλάνο, αν κι εφόσον προκύψει οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει στην οργανική μας ανάπτυξη, θα το μελετήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι, όμως, προς το παρόν».

Όπως εξήγησε, «έχουμε περιθώριο να μεγαλώσουμε στον εγχώριο τομέα, σε συγκεκριμένες περιοχές οργανικά και θα το κάνουμε, και εάν προκύψει κάτι το οποίο έχει οικονομικό νόημα και συμπίπτει με τη στρατηγική μας και το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε, για να προσθέσουμε σε αυτή την οργανική ανάπτυξη, θα το κάνουμε».

«Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς, όταν υπάρξει μία πρόταση εξαγοράς, όπως έγινε με την Lone Star, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα εξετάσει την πρόταση και αναλόγως της εξέτασης που θα κάνει με τη βοήθεια Συμβούλων, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις», επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας πως για την ώρα δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόταση εξαγοράς της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, είναι υποχρεωμένο να εξετάζει τις προσφορές, με βάση το νομικό πλαίσιο.

Δειτε Επισης

Ο ρόλος-κλειδί των κρίσιμων μακροοικονομικών στη μάχη για τα επιτόκια της ΕΚΤ
5ος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών BoC Fintech Hackathon 5.0 από την Τράπεζα Κύπρου
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς-Θετικές οι προοπτικές
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και διεκδικεί παρουσία στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής με Άθω Χανδριώτη η Δήμητρα
Κόβει τους δεσμούς με την Commerzbank το γερμανικό δημόσιο-Πωλεί το μερίδιο έναντι €2,5 δις
Σε ποιους διακριτούς τομείς θα εστιάσουν οι ελληνικές τράπεζες
Οι αυξομειώσεις στα επιτόκια των τραπεζών τον Ιούλιο-Αυξήθηκε στο 6,67% το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια
EKT: Γιατί θα είναι πιο δύσκολες οι μειώσεις όταν το βασικό επιτόκιο πέσει στο 3%
Οι τράπεζες συνδράμουν το έργο για κλιματιστικά στα σχολεία-Χορηγία ύψους €1.000.000