Προχωρά το rebranding της Κύπρου-Οι ενέργειες που θα γίνουν, οι τομείς και οι χώρες εστίασης

Από τις εξαγγελίες στην πράξη όσον αφορά το rebranding της Κύπρου, στη βάση και των σχετικών περί τούτου διακηρύξεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη περνά για τα καλά η Κυβέρνηση, με τον Invest Cyprus να προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει να… επανασυστήσει την χώρα μας στην διεθνή κοινότητα ως ιδανικό επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό.

Η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς και άλλων ενεργειών στις οποίες ήδη προβαίνει η Κυβέρνηση, ενώ την συγκεκριμένη προσπάθεια είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προ περίπου τριών εβδομάδων κατά την τελετή απονομής των 16ων IN Business Awards.

«Να σας ανακοινώσω απόψε ότι εντός των επόμενων βδομάδων μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, ο Invest Cyprus θα προκηρύξει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της χώρας μας. Μια δράση στην οποία σας θέλουμε συνεργάτες, σας θέλουμε συνοδοιπόρους», είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ζητούμενο του διαγωνισμού, εκτιμώμενης αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, είναι η σύναψη συμφωνίας με εταιρεία για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών branding, υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τις διεθνείς αγορές, οι οποίες θα διευκολύνουν την ανάπτυξη, διαχείριση και ενίσχυση του εμπορικού σήματος της Κύπρου και θα υποστηρίζουν το μακροπρόθεσμο «Όραμα 2035» της Κύπρου.

Απώτερος σκοπός είναι η αποκατάσταση της φήμης της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα, η ανάδειξη της Κύπρου ως αξιόπιστου επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου και εν τέλει η προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων.

Ολοκληρωμένες ενέργειες, στρατηγικής σημασίας για τον τόπο

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το rebranding της Κύπρου θα περιλαμβάνει μια σειρά από ολοκληρωμένες ενέργειες, στρατηγικής σημασίας για τον τόπο.

Αρχικά, κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της φήμης της Κύπρου και έπειτα η εστίαση στην οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα.

Εν συνεχεία, και ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, θα αναδειχθεί ότι η Κύπρος αποτελεί επενδυτικό και επιχειρηματικό κέντρο, κάτι που με τη σειρά του θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις.

Ειδικότερα, για επίτευξη των πιο πάνω, θα πραγματοποιηθούν συντονισμένες ενέργειες όπως:

  • Ενημέρωση ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και αποστολές δημοσιογράφων από το εξωτερικό στην Κύπρο.
  • Στρατηγικές αποστολές της Κύπρου στο εξωτερικό και διοργανώσεις εκδηλώσεων.
  • Στόχευση σε προωθητικές ενέργειες της Κύπρου που έχουν να κάνουν με το rebranding και την επικοινωνία.
  • Ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Μέσα από αυτές τις ενέργειες, η στόχευση που τίθεται από τον Invest Cyprus είναι η προσέλκυση επενδύσεων απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ωστόσο, οι προτεραιότητες που τίθενται, είναι η προσέλκυση επενδύσεων από:

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης, ενέργειας, υγείας, εκπαίδευσης, ναυτιλίας και εποπτευόμενες υπηρεσίες όπως επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό, ασφαλιστικό και τραπεζικό τομέα, καθώς και σε επενδυτικά κεφάλαια και στη διαχείριση κεφαλαίων.

Η εστίαση θα γίνει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε μεγάλες οικονομίες όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία.

Επίσης, θα στοχεύουν και σε άλλες χώρες που επενδύουν στην Κύπρο, όπως ΗΠΑ, χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου, Ισραήλ και Ινδία.

Η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού

Ο ανοικτός διαγωνισμός για το rebranding της Κύπρου προκηρύχθηκε από τον Invest Cyprus στο eProcurement, στις 10 Μάϊου.

Ο τίτλος της προκήρυξης είναι «Υπηρεσίες Branding, Στρατηγικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων με έμφαση στις Διεθνείς Αγορές για την ανάπτυξη ενός Brand για την Κύπρο».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού-και όπως έχει προαναφερθεί-, o Invest Cyprus αναζητεί την εταιρεία που θα του παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες branding, υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τις διεθνείς αγορές, οι οποίες θα διευκολύνουν την ανάπτυξη, διαχείριση και ενίσχυση του εμπορικού σήματος της Κύπρου και θα υποστηρίζουν το μακροπρόθεσμο «Όραμα 2035» της Κύπρου.

Η εκτιμώμενη αξία της εκστρατείας ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και οι προσφορές θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Ιουνίου.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, ο Invest Cyprus θα αξιολογήσει τις αιτήσεις, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την εμπειρία της εταιρείας/οργανισμού σε ανάλογα project στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P