Powered by

Συνεχίζεται η αύξηση της απασχόλησης στην Κυβέρνηση-Αγγίζει τα 55.000 άτομα

Αυξημένη κατά 5,2% ή 2.697 άτομα παρουσιάζεται η απασχόληση στην Κυβέρνηση για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, καθώς ανήλθε κατά μέσο όρο στα 54.837 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία.

Τον Απρίλιο, η απασχόληση στην Κυβέρνηση ανήλθε στα 55.253 άτομα. Από αυτά, στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.238 ως μόνιμοι υπάλληλοι, 4.274 ως εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.334 ως εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και ως 5.784 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (51,8%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (5,6%).

Επιπλέον, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.910 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.193 ΕΑΧ, 4.449 ΕΟΧ και 152 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (67,3%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,9%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.182 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.688 ΕΑΧ, 300 ΕΟΧ και 749 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (58,8%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,2%)

Δειτε Επισης

Σώτος Ιακωβίδης: Μια πραγματική πρόκληση και η προτεραιότητα του ομίλου MSJ το 2025
Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ