Powered by

Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι

Για άλλη μία δύσκολη χρονιά ετοιμάζονται οι ξενοδόχοι, οι οποίοι καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να συγκρατήσουν τις απώλειες που ήδη καταγράφονται, λόγω του ασταθούς γεωπολιτικού σκηνικού στην περιοχή, αλλά και πολλών άλλων προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται φέτος αντιμέτωπος ο κυπριακός τουρισμός.

Στις ήδη μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ξενοδοχειακή βιομηχανία, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως οι Κύπριοι γυρίζουν την πλάτη στα ξενοδοχεία του νησιού, επιλέγοντας για τις διακοπές τους το εξωτερικό.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, τόσο το τριήμερο του Πάσχα, όσο και ολόκληρο τον Μάιο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%.

Για δύο ή τρία βράδια οι κρατήσεις Κυπρίων για το Πάσχα

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι όσον αφορά τις κρατήσεις για το Πάσχα, αρκετοί συμπατριώτες μας επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Βέβαια, πρόσθεσε, υπάρχει κάποια ζήτηση και στο εσωτερικό, κυρίως, για διανυκτερεύσεις για δύο ή τρία βράδια. «Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, οι διανυκτερεύσεις αφορούν τόσο ξενοδοχεία σε παραλιακές περιοχές όσο και στα ορεινά», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, «οι πληρότητες για το διήμερο, τριήμερο του Πάσχα, θα φθάσουν γύρω στο 50%», ενώ «οι μέσες πληρότητες του μηνός θα λίγο πιο κάτω».

Ανοίγει τρύπα στις κρατήσεις

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τις κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι «υπάρχει μία συρρίκνωση στις κρατήσεις γενικά και καταβάλλουμε προσπάθειες για να καλύψουμε αυτή την τρύπα που άρχισε ανοίγει, λόγω και της επιβράδυνσης που καταγράφεται».

Η προσπάθεια βέβαια, τόνισε, είναι δύσκολη, λόγω των γεωπολιτικών και άλλων συνθηκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως η μεγάλη οικονομική ύφεση στη Μεγάλη Βρετανία, η ενεργειακή και οικονομική κρίση στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

Για παράδειγμα, υπογράμμισε, «δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα μας επηρεάσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, καθώς και οι Ολυμπιακοί Αγώνες». «Όλα αυτά, καθιστούν την προσπάθεια μας ακόμη πιο δύσκολη», υπέδειξε.

«Θα δοκιμαστεί η τουριστική βιομηχανία»

Με βάση τα πιο πάνω, συμπλήρωσε ο κ. Ρουσουνίδης, «η τρέχουσα χρονιά φαίνεται ότι θα είναι άλλη μία χρονιά κατά την οποία θα δοκιμαστεί η τουριστική βιομηχανία, αλλά ευελπιστούμε ότι θα δείξει και πάλι την ανθεκτικότητά της».

«Όπως έχουμε πει ήδη αρκετές φορές, ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει για φέτος, είναι να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα περσινά επίπεδα, αλλά αποτυπώνοντας ή φωτογραφίζοντας την εικόνα ως έχει αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι θα είμαστε πιο πίσω από πέρσι», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες
H λαμπερή βραδιά απονομής των 13ων Invest Cyprus International Investment Awards(video)
Ισπανικός τουρισμός: Επιβράδυνση το 2025 για την «πρωταθλήτρια» του 2024-Η αβεβαιότητα πλήττει τα ταξίδια
Στο Cap St Georges Hotel & Resort ο διάσημος σεφ Andreas Senn-Δύο μοναδικές βραδιές γαστρονομικής τελειότητας
Νέο Iced Refresher Collection για ενέργεια και δροσιά στα Kawacom’s παγκύπρια
Η Wizz Air παρουσιάζει τη νέα λειτουργία «My Journey» στην εφαρμογή της
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών
13α Invest Cyprus International Investment Awards: Οι δηλώσεις χορηγών και απονεμητών-Ανέδειξαν την αξία του θεσμού(video)
13α Invest Cyprus International Investment Awards: Οι βραβευθείσες εταιρείες και όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους(video)