Flight Mode brought to you by

Οι προτιμήσεις για υπερατλαντικά ταξίδια προς την Ευρωπή

Μια γεύση για το πως θα κινηθεί το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και η πρόθεση των πολιτών τρίτων χωρών για ταξίδια προς την Ευρώπη, έδωσε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών στη βάση βαρόμετρου για ταξίδια μεγάλων και διηπειρωτικών αποστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα αναδεικνύονται οι προθέσεις ταξιδιωτών από εφτά κύριες αγορές, οι οποίες είναι Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ.

Μεγάλη επιθυμία για ταξίδια στο εξωτερικό καταγράφονται σε Βραζιλία (76%), Αυστραλία (73%), Καναδά (72%) και Νότια Κορέα (71%). Οι ΗΠΑ σημειώνει ποσοστό 60%, ενώ η Κίνα είναι η μόνη αγορά, η οποία σημειώνει μειωμένη πρόθεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Το 64% των ερωτηθέντων δε, σχεδιάζουν ταξίδια μακρινών αποστάσεων το 2024.

Το αναδυόμενο τοπίο για διεθνή ταξίδια επιτάσσει την ανάγκη, η Ευρώπη να προσαρμοστεί στις διαφορετικές προτιμήσεις και προσδοκίες των ταξιδιωτών. Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, με κυριότερες το αυξανόμενο κόστος καιτην ανεβασμένη τάση για εναλλακτικούς προορισμούς, η Ευρώπη διατηρεί τη θέση της στις προτιμήσεις των επιβατών μακρινών ταξιδιών για το πρώτο τετράμηνο του 2024.

Ευρύτερα, οι ταξιδιώτες από Κίνα και Βραζιλία δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ευρώπη, ιδιαίτερα οι νεότεροι και οι υψηλόμισθοι. Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες που προτιμούν μακρινά ταξίδια ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο σχεδιάζουν να επισκεφθούν τρεις χώρες, με διάρκεια διακοπών μια με δύο εβδομάδες. Οι Αυστραλοί είναι αυτοί που προγραμματίζουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, με τους μισούς ερωτηθέντες να επιλέγουν διακοπές, πέραν των δύο εβδομάδων.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό ταξιδιού, καταγράφηκαν ποικίλες απαντήσεις, με το μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών, της τάξης του 38%, να είναι διατεθειμένο να ξοδέψει περισσότερα από 200 ευρώ την ημέρα, με τους πλείστους να είναι Κινέζοι και Βραζιλιάνοι.

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα που αφορούν τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού. Η ασφάλεια αναδεικνύεται, ως η σημαντικότερη παράμετρος, σύμφωνα με το 45% των ερωτηθέντων από όλες τις αγορές. Δεύτερος παράγοντας είναι οι ποιοτικές υποδομές που διαθέτει ο προορισμός, ενώ ακολουθούν τα διάσημα αξιοθέατα και οι προσιτές υπηρεσίες, αλλά και ο καλός καιρός.

Αμερικανοί, Καναδοί και Αυστραλοί θεωρούν ότι οι προσιτές τιμές είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του προορισμού, στο πλαίσιο των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Δειτε Επισης

Γιάννης Χάρπας: Η ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει το αεροδρόμιο Πάφου (βίντεο)
Πώς η χρήση βιώσιμων καυσίμων «ακριβαίνει» τα αεροπορικά ταξίδια
On air διασκέδαση και δημιουργικότητα για παιδιά...10+ τρόποι να ψυχαγωγήσετε το παιδί σας στο αεροπλάνο
Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αεροπλάνο-Η ανανέωση, το φιλτράρισμα και η σταθεροποίηση του αέρα καμπίνας
Καθίσματα αεροδρομίων: Πώς οι σχεδιαστές ανταποκρίνονται στις αναβαθμισμένες ανάγκες
Ματιά στο νέο και πολυαναμενόμενο Airbus Α321XLR
Τουρισμός: Πώς η ανάπτυξή του μπορεί να ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες
Ποια είναι η Air Serbia με παρουσία στην Κύπρο, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα-Βελιγράδι
Άντης Φράγκος: Το τεχνικό της Hermes επί ποδός-Όσα «τρέχει» για να...πετούν τα κυπριακά αεροδρόμια (vid)
Ποια είναι η Air Baltic που συνδέει την Κύπρο με την Βαλτική και η δυνατότητα που θα δίνει σύντομα στους επιβατές της