Mallouppas & Papacostas: Ολοκλήρωση squeeze out, στις οικογένειες Μαλλούππα και Παπακώστα το 100%

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Mallouppas & Papacostas Public Co Limited ανακοίνωσαν οι Πόλυς Μαλλούππας, Λίζα Μαλλούππα, Ανδρέας Μαλλούππας, Μαρία Μαλλούππα, Κώστας Παπακώστας και Χρυστάλλα Παπακώστα (προτείνοντες), μετά την ανακοίνωση ημερομηνίας 23 Φεβρουαρίου 2024 αναφορικά με την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου του αιτήματος των προτεινόντων.

Σε ανακοίνωση στο ΧΑΚ τονίζεται ότι η αντιπαροχή που προσφέρθηκε κατά την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) για την απόκτηση των τίτλων της Mallouppas & Papacostas που δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των προτεινόντων είναι η ίδια με αυτή που είχε προσφερθεί κατά τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης, ήτοι €0,25 ανά μετοχή της Mallouppas & Papacostas πληρωτέα σε μετρητά.

Το συνολικό αντάλλαγμα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της Mallouppas & Papacostas στις 3 Απριλίου 2024 μαζί με συνοδευτική ενημερωτική επιστολή που τους έχει αποσταλεί. H καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος πραγματοποιήθηκε είτε με αποστολή επιταγής, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση των δικαιούχων την οποία έχουν καταχωρημένη στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό των Συμμετεχόντων ως οι οδηγίες των δικαιούχων, είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχθηκε από το ΧΑΚ για τον σκοπό αυτό, για όσες αξίες ήταν ενεχυριασμένες και βεβαρημένες.

Σημειώνεται επίσης ότι το ΧΑΚ έχει ενημερωθεί για την καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος στους δικαιούχους μετόχους της Mallouppas & Papacostas και έχει προβεί στη μεταβίβαση των υπόλοιπων 2.534.770 μετοχών, ήτοι 5,866% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Mallouppas & Papacostas επ΄ ονόματι των προτεινόντων.

Καταληκτικά σημειώνεται ότι η CISCO έχει ενεργήσει ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των προτεινόντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης. Επίσης, η CISCO έχει ενεργήσει ως Χειριστής Ανάδοχος στα πλαίσια της Κανονιστικής Απόφασης

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό