Voici La mode και EnergyIntel καινοτομούν στις εφαρμογές λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Δύο μεγάλες κυπριακές εταιρείες η Voici La Mode και η EnergyIntel καινοτομούν στις εφαρμογές λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μας στο περιβάλλον.

Όταν η εταιρεία Voici La Mode αποφάσισε να αναβαθμίσει ενεργειακά και αισθητικά την ναυαρχίδα της στην Λευκωσία το κτίριο του MARKS&SPENCER στην Ακρόπολη, απευθύνθηκε στην EnergyIntel με σκοπό την βελτιστοποίηση για εφαρμογή λύσεων ΑΠΕ στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η πρόκληση για τις δύο εταιρείες ήταν πως να αναβαθμίσουν ενεργειακά το εμβληματικό κτίριο του MARKS&SPENCER επιτυγχάνοντας όχι μόνο τους ενεργειακούς τους στόχους αλλά και τους αισθητικούς/Αρχιτεκτονικούς.

Την λύση έδωσαν οι μηχανικοί της EnergyIntel που οραματίστηκαν λύση με κάθετα αναρτημένα φωτοβολταικά πάνελ εγκατεστημένα στην πρόσοψη του κτιρίου και σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση της διαθέσιμης επιφάνειας στην οροφή,, μεγιστοποίησαν την απόδοση.

Τα ΦΒ πάνελ επένδυσαν το κτίριο χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας - Πλαίσια Διπλής όψης (bifacial). Με αυτόν τον σχεδιασμό επιτευχθήκαν τόσο οι ενεργειακοί στόχοι παραγωγής ενέργειας και βελτίωσης της παθητικής συμπεριφοράς του κτιρίου (προστασία κελύφους από άμεση θερμική ακτινοβολία) αλλά ταυτόχρονα η αισθητική επικοινωνία μίας φουτουριστικής όψης για το κτίριο.

2

Το έργο σε αριθμούς:

  1. Συνολική Συνεισφορά Ηλιακής Παραγωγής ενέργειας στο κτίριο: 208.500 KWh/έτος
  2. Αποφυγή εκπομπών CO2: 145 tn/έτος.
  3. Δενδροφύτευση: 870 δενδρυλλίων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ταμείο PayGreen της EnergyIntel το οποίο στόχο έχει να στηρίξει εφαρμογές καινοτόμων ενεργειακών λύσεων σε ολόκληρη την Κύπρο και αποτελεί μέρος της επενδυτικής στρατηγική της εταιρείας στην εφαρμοσμένη καινοτομική τεχνολογία.

Με την ολοκλήρωση του έργου που πλέον μπορούν να απολαύσουν τόσο οι πελάτες της MARKS&SPENCER όσο και οι χιλιάδες οδηγοί που περνούν καθημερινά από το σημείο, ο Οικονομικός Διευθυντής της Voici La Mode κ. Χάρης Κατσαράς δήλωσε:

"Η επαγγελματικότητα της EnergyIntel ήταν εμφανείς καθ' όλη τη διάρκεια της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ στο κατάστημά μας M&S στην Ακρόπολη. Το ειδικευμένο προσωπικό τους διεξήγαγε αποτελεσματικά τη μελέτη και την εγκατάσταση, επιδεικνύοντας την εμπειρία τους. Ιδιαίτερα, σεβάστηκαν τις εγκαταστάσεις μας, εξασφαλίζοντας μια ομαλή διεκπεραίωση των εργασιών. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την EnergyIntel για την υπηρεσία τους και την αφοσίωσή τους στις βιώσιμες ενεργειακές λύσεις."

3

Από την μεριά της η κα Ευγενία Ηροδότου Εκτελεστική Διευθύντρια της EnergyIntel πρόσθεσε:

«Αναζητούμε προκλήσεις όπως αυτές του κτιρίου της M&S, οι οποίες μας επιτρέπουν να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες μας και να παρουσιάσουμε στο κυπριακό κοινό έργα για τα οποία είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι»

Το έργο αυτό, διατυπώνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα ότι η πράσινη μετάβασης της Κύπρου είναι εφικτή και αδύρρητη ανάγκη, και αποδεικνύει πως η εγκατάσταση Φ/Β δεν περιορίζεται στις οροφές μόνο αλλά συνεισφέρει και στην αισθητική του περιβάλλοντος επικοινωνώντας το άμεσο μήνυμα για αλλαγή νοοτροπίας.

Για τις εταιρείες:

  • Ο Όμιλος VLM

Για πάνω από 65 χρόνια, ο Όμιλος Voici La Mode δραστηριοποιείται στους τομείς του retail fashion και της εστίασης στην Κύπρο και τη Ρουμανία. Διαθέτει 30 σημεία πώλησης και εκπροσωπεί τα brands: Marks & Spencer, Celio, Sfera, Etam, Undiz και Accessorize καθώς, την αλυσίδα καφεστιατορίων Café La Mode και κατέχει την αποκλειστική αντιπροσωπία του Marks & Spencer στη αγορά της Ρουμανίας.

  • EnergyIntel

Η Εξέλιξη της Ενέργειας αποτελεί το σημείο επικέντρωσης της EnergyIntel από την ίδρυσή της το 2017. Η εταιρεία προσφέρει ενεργειακές λύσεις από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε οικιακά και εμπορικά κτίρια όπως και στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σημαντικά σε μεγάλα φωτοβολταϊκά και θερμοηλιακά πάρκα.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της EnergyIntel είναι ο κεντρικός πυλώνας λειτουργίας της εταιρείας, προσφέροντας κορυφαίες τεχνολογικές συμβουλές στους πελάτες της, ενώ αναπτύσσοντας τεχνολογία έχει εξασφαλίσει δίπλωματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογικές λύσεις ενέργειας που κυμαίνονται από καινοτόμα υλικά θερμικής αποθήκευσης μέχρι και εξελικτικές μεθόδους μετατροπής ενέργειας.

Στόχος της EnergyIntel, είναι να συμβάλει έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα της ανθρωπότητας για ένα βιώσιμο μέλλον βάζοντας τέλος στην εξάρτηση του πλανήτη από τα ορυκτά καύσιμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλέφωνο: 22380707

Εmail: info@energyintel.com.cy

Ιστοσελίδα: www.energyintel.com.cy

Δειτε Επισης

Πτώση άνω του 1% για το αργό πετρέλαιο
Νορβηγία: Νέο βήμα προς την υποθαλάσσια εξόρυξη ορυκτών
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
ExxonMobil: Ετοιμάζει mega deal με την Τουρκία
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες