Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων

Εκστρατεία που περιλάμβανε στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα πώλησης επίπλων πραγματοποίησε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή κατά την περίοδο από 15 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έχουν ελεγχθεί συνολικά 125 υποστατικά παγκύπρια. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών καταδεικνύουν πλήρη συμμόρφωση σε ποσοστό 61% από την πρώτη επιθεώρηση που διενεργήθηκε. Στα υπόλοιπα υποστατικά (ποσοστό 39%), εντοπίστηκαν παραβάσεις, δόθηκαν γραπτές συστάσεις και ζητήθηκε συμμόρφωση με τις πρόνοιες της νομοθεσίας εντός τριών ημερών.

Κατά τους επανελέγχους που διενεργήθηκαν, σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε πλήρης συμμόρφωση, εκτός από μια περίπτωση, για την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία επίσημης έρευνας με πιθανή την έκδοση διοικητικής απόφασης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ελέγχθηκε κατά πόσον αναγράφονται τιμές στα προϊόντα, που εκτίθενται προς πώληση, στην τελική αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι ευδιάκριτες, αναγράφονται οι τιμές στα προϊόντα που εκτίθενται σε βιτρίνες, οι εκπτωτικές και προωθητικές ενέργειες είναι αληθής και αναρτάται ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών.

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών