Προοπτικές ιαπωνικών επενδύσεων στην Κύπρο στη ψηφιακή τεχνολογία-Οι επαφές Γιώργου Παπαναστασίου

Κάλεσμα σε επιχειρηματίες από την Ιαπωνία να επενδύσουν στην Κύπρο απηύθυνε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Τόκιο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥπΕΕΒ) Γιώργος Παπαναστασίου, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o κ. Παπαναστασίου τόνισε πως η Κύπρος μπορεί να προσφέρει μία πύλη για επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Ιάπωνες επιχειρηματίες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο InBusinessNews, «το φορολογικό σύστημα της Κύπρου είναι ελκυστικό, ενώ το περιβάλλον είναι άνετο για συνδυασμό επιχειρηματικής και ιδιωτικής ζωής. Επίσης, η Κύπρος διαθέτει πληθώρα ακαδημαϊκών γνώσεων και υπηρεσιών και συνεπώς μπορεί να είναι μια χώρα για μεταφορά της έδρας ορισμένων διεθνών οργανισμών».

Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών του, πάντως, ο Γιώργος Παπαναστασίου εμφανίζεται αισιόδοξος για πιθανές επενδύσεις από την Ιαπωνία στην Κύπρο, κυρίως στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε πως «είναι μία χώρα προς μίμηση από πολλές απόψεις, για την πιστή υλοποίηση έργων και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων».

Εξαγωγές χαλουμιού

Σε ό,τι αφορά το εμπόριο με την Ιαπωνία, ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της Κύπρου για ενίσχυσή του.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι, «εισάγουμε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και αυτοκίνητα από την Ιαπωνία, ενώ η Κύπρος θα μπορούσε να εξάγει τοπικά προϊόντα προς την Ιαπωνία, όπως το χαλούμι το οποίο είναι ήδη γνωστό».

Ενεργειακή πολιτική

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ιαπωνία, ο Γιώργος Παπαναστασίου παρουσίασε και την ενεργειακή πολιτική της Κύπρου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι στιγμής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στις αγορές θα ξεκινήσει το 2026.

Περαιτέρω, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για την ενεργειακή μετάβαση, την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, την ανάπτυξη του δικτύου ηλεκτρισμού, εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση της Κυβέρνησης να επικεντρωθεί στη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δειτε Επισης

Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή
Γιάννης Παναγιώτου: Απαραίτητη η διασφάλιση της επάρκειας των μισθών
EuroBasket 2025: Σε θέση play maker με score πολλών εκατομμυρίων η Κύπρος
Ώριμα έργα στο... πιάτο του Εμίρη του Κατάρ για επενδύσεις-Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών στην Κύπρο
Σε υψηλό δώδεκα ετών το ΧΑΚ, στο 12,6% τα συσσωρευμένα κέρδη εντός Μαΐου