Powered by

Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»

H πρώτη τριμηνία του 2024 έχει κλείσει με άνοδο της τάξης 5,4%, σε σύγκριση με πέρσι, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του το Σάββατο στην Πόλη Χρυσοχούς, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Αντιλαμβάνεστε ότι διανύουμε ένα έτος με πολλές ιδιαιτερότητες και πολλές αντιξοότητες είπε ο κ. Κουμής, σημειώνοντας πως γίνεται μεγάλη μάχη για φέτος μετά και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,  αλλά και τη σχετική οικονομική κρίση σε κάποιες χώρες από τις οποίες λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που δεν είναι τόσο εύκολη, πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνέχισε, «τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση στο τέλος του έτους», ευχόμενος να σταματήσουν όλες οι εντάσεις στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η αγορά του Ισραήλ που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο καταγράφει μια μείωση του 26% μέχρι στιγμής , ωστόσο έχουν σημειώσει άνοδο άλλες αγορές, όπως η αγορά της Πολωνίας που καταγράφει μεγάλη άνοδο, η αγορά της Γερμανίας, και η αγορά της Ελβετίας.

Ο κ. Κουμής προέβη στις δηλώσεις στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί της Πόλης Χρυσοχούς.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου