Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων πέραν της επιδότησης-Στα 9,1 σεντ η μεγαλύτερη αύξηση

Αυξήσεις στη μέση τιμή της βενζίνης 95, πέραν της επιδότησης των 8,3 σεντ ανά λίτρο μετά την κατάργηση της την 1η Απριλίου, παρατηρήθηκαν στις επαρχίες Λεμεσό, Λευκωσία και Αμμόχωστο με εξαίρεση την επαρχία Πάφου όπου η μέση τιμή της βενζίνης αυξήθηκε μόνο κατά 8 σεντ.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τα στοιχεία σε σχέση με τη διακύμανση των λιανικών τιμών των καυσίμων την 1η Απριλίου, που δημοσίευσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, η μεγαλύτερη αύξηση στη μέση τιμή της βενζίνης 95 καταγράφηκε στη Λεμεσό κατά 9,2 σεντ και ακολουθούν η Λευκωσία με 9,1 σεντ και η Αμμόχωστος με 8,7 σεντ.

Αντίθετα, στη Λάρνακα η αύξηση της μέσης τιμής της βενζίνης 95 ήταν ανάλογη του ύψους της επιδότησης που καταργήθηκε, δηλαδή 8,3 σεντ, ενώ στην Πάφο η μέση τιμή της βενζίνης 95 ήταν χαμηλότερη από το ύψος της επιδότησης και συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 8 σεντ.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, την υψηλότερη τιμή διακύμανσης της βενζίνης 95 παρουσίασε την 1η Απριλίου η Λευκωσία με τις τιμές στα πρατήρια της επαρχίας να κυμαίνονται από 1,375 ευρώ το λίτρο μέχρι και 1,558 ευρώ το λίτρο.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μεγαλύτερη αύξηση στην μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης, που ανήλθε στα 8,6 σεντ, παρατηρήθηκε και πάλι στη Λεμεσό και ακολούθησαν η Λάρνακα κατά 8,5 σεντ και η Λευκωσία κατά 8,4 σεντ.

Αντίθετα, στην επαρχία Αμμοχώστου η αύξηση της μέσης τιμής του πετρελαίου κίνησης ανήλθε μόνο στα 7,3 σεντ και στην επαρχία Πάφου στα 7,6 σεντ.

Η μεγαλύτερη διακύμανση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης παρατηρήθηκε στη Λεμεσό με τις τιμές στα πρατήρια της επαρχίας να κυμαίνονται από 1,517 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,639 ευρώ το λίτρο.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις