Powered by

Μπήκαμε στο Wizz Air Training Center... To InBusinessNews σε θέση πιλότου (pics&vid)

Τεχνολογίες αιχμής, εικονική πραγματικότητα και προσομοιωτές πτήσης αντιπροσωπεύουν το καινοτόμο εκπαιδευτικό κέντρο της Wizz Air στη Βουδαπέστη (Wizz Air Training Center).

Το InBusinessNews είχε την ευκαιρία να μεταβεί στην Ουγγαρία και να γίνει «πιλότος για μια μέρα», βιώνοντας τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσει το πώς η Wizz Air εκπαιδεύει τους πιλότους της.

Μπαίνοντας στο Wizz Air Training Center, αντιλαμβάνεται κανείς τις εντυπωσιακές επενδύσεις της εταιρείας σε τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

WIZZ TRAINING CENTER BUDAPEST

Η δέσμευση της Wizz Air για εκπαιδευτική αριστεία, χρονολογείται από το 2013, όταν εγκαινίασε το πρώτο της εκπαιδευτικό κέντρο στη Βουδαπέστη, εξοπλισμένο με ένα Airbus A320 Full Flight Stimulators (προσομοιωτής πτήσης).

Έκτοτε, κατάφερε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της, ανοίγοντας ένα νέο κέντρο στη Βουδαπέστη, και συγκεκριμένα το 2018, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρία Airbus A320 Full Flight Stimulators, A320 Fixed- base stimulators, Cabin Evacuation Trainers και Fire Trainers.

photo wizz

Παράλληλα, οι νέες λύσεις VR Training της Airbus αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες οι οποίες «απογειώνουν» την εκπαίδευση των πιλότων, καθώς πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε και τις δύο αυτές καινοτομίες της Airbus.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wizz Air σχεδιάζει να ανοίξει εντός της χρονιάς ακόμη ένα εκπαιδευτικό κέντρο, αυτή τη φορά στη Ρώμη, σε μια επένδυση που ακουμπά τα 30 εκατ. ευρώ.

Προσομοιωτές πτήσεις για εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες

Το InBusinessNews ξεναγήθηκε και έτυχε μίας σύντομης εκπαίδευσης, κατανοώντας έτσι τη φιλοσοφία του training center της Wizz.

wizz airbus

Το πρώτο βήμα των πιλότων κατά την εκπαίδευσή τους, είναι στο Airbus A320 fix-base simulator, που είναι ένας πλήρης προσομοιωτής αεροσκάφους.

Τα χαρακτηριστικά του πιλοτηρίου είναι όμοια με αληθινού αεροσκάφους, ενώ η προηγμένη τεχνολογία δίδει ακριβώς την ίδια αίσθηση, τόσο της απογείωσης, του όλου χειρισμού γενικά, καθώς και της προσγείωσης.

wizz training center

Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρόβες και να εξασκηθούν σε διάφορες συνθήκες και ακόμη και καιρικά φαινόμενα, χωρίς κανένα πραγματικό κίνδυνο.

Το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση των πιλότων είναι το Airbus A320 Full Flight Stimulators, επίσης πλήρης προσομοιωτής, ο οποίος κινείται και δίδει την αίσθηση μιας πραγματικής πτήσης.

wizz air airbus

wizz air training

Οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας, έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν ακόμη και στα πιο σπάνια ενδεχόμενα, ακόμη και σε κενά αέρος, ομίχλη κτλ.

wizz air airbus inbnews

Εκπαίδευση για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Επίσης, η Wizz Air στο κέντρο εκπαίδευσής της, διαθέτει τα Cabin Evacuation Trainers και Fire Trainers, που παρέχουν τη δυνατότητα στο πλήρωμα να εκπαιδευτεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου θα απαιτείται εκκένωση του αεροσκάφους.

WIZZ TRAINING

Πρόκειται για μια πλήρη προσομοίωση καμπίνας αεροσκάφους με ακριβείς διαστάσεις όπου γίνεται εξάσκηση για περιπτώσεις εγκατάλειψης του αεροσκάφους από τις πόρτες κινδύνου, είτε λόγω βλάβης ή λόγω πυρκαγιάς.

Εικονική πραγματικότητα (VR)

Οι νέες λύσεις VR Training της Airbus αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο καινοτόμο κέντρο εκπαίδευσης της Wizz Air.

Ουσιαστικά, το Airbus Virtual Procedure Trainer (VPT) και το Mobile Airbus Training experience (MATe), με τεχνολογία VR, επιτρέπουν στη Wizz Air να ενισχύσει την εκπαίδευση που παρέχει.

WIZZ TRAINING vr

Συγκεκριμένα, το MATe είναι μια υπηρεσία πλατφόρμας εφαρμοσμένη στο cloud με ηλεκτρονική εκπαίδευση και εξετάσεις για διάφορες κατηγορίες εκπαίδευσης πιλότων.

Το Virtual Procedure Trainer είναι μια καινούρια λύση λογισμικού που καθοδηγεί τους εκπαιδευόμενους πιλότους σε ένα εικονικό πιλοτήριο ατομικά, επιτρέποντάς τους να επαναλάβουν ή να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά του της θέσης πιλότου και του Airbus και τις αντίστοιχες διαδικασίες.

wizz training budapest vr

wizz VR

Το ψηφιακό ταξίδι της Wizz Air

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διευθυντικά στελέχη της Wizz Air και της Airbus, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους από διάφορες χώρες που έδωσαν το παρών τους.

Αρχικά, ο Head of Training ATO της Wizz Air, Attila Tóvári, εξήρε τη σημασία της συνεργασίας της Wizz Air με την Airbus, αναφέροντας ότι οι νέες τεχνολογικές προσθήκες φέρνουν την επανάσταση σε ολόκληρο τον κλαδο.

WIZZ AIR TR CENTER B

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και ευγνώμονες που συνεργαστήκαμε με την Airbus για τη δημιουργία και τη λήψη έγκρισης CAA για το νέο μας πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό εργαλείο VR. Αυτή η κορυφαία τεχνολογία στην αγορά δεν θα φέρει επανάσταση μόνο στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι στόχοι των επενδύσεων της Wizz Air είναι να πετύχει τα υψηλότερα και κυρίως ασφαλέστερα πρότυπα εκπαίδευσης στην αγορά.

«Νοιαζόμαστε βαθιά για τα πληρώματα πτήσης μας και πιστεύουμε στην επένδυση στην καλύτερη τεχνολογία για να επιτύχουμε τα υψηλότερα και ασφαλέστερα πρότυπα εκπαίδευσης στην αγορά.

Τα πληρώματα πτήσης και καμπίνας είναι συχνά το πρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας για τους επιβάτες μας και πιστεύουμε ότι αυτά τα νέα εργαλεία θα τους επιτρέψουν να έχουν τα υψηλότερα πρότυπα», υπογράμμισε ο Attila Tóvári.

Από πλευράς του, ο head of commercial services Europe της Airbus, Charbel Youzkatli, ανέφερε ότι, η Wizz Air είναι ο πρώτος πελάτης της Airbus που και τις δύο λύσεις εικονικής πραγματικότητας, Airbus MATE Suite και VPT, κάτι που θα συμβάλει ενεργά στο ψηφιακό ταξίδι της Wizz.

WIZZ AIR TR C B

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη Wizz Air ως τον πρώτο πελάτη που χρησιμοποίησε και τις δύο λύσεις εκπαίδευσης πτήσεων ψηφιακής εικονικής πραγματικότητας Airbus MATE Suite και VPT. Αυτές οι λύσεις θα συμβάλουν ενεργά στο ψηφιακό ταξίδι της Wizz Air στον τομέα της εκπαίδευσης πιλότων.

Οι λύσεις εκπαίδευσης MATE Suite και VPT προσφέρουν στους πιλότους μια καθηλωτική εμπειρία και πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εκπαίδευση. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει επίσης τη βελτιστοποίηση του συνολικού μαθήματος κατάταξης τύπου, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα εκπαίδευσης της Airbus», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, η Wizz Air οραματίζεται ουσιαστική ανάπτυξη, με στόχο να εκπαιδεύσει 4.000 μέλη του πληρώματος του θαλάμου πτήση και να φιλοξενήσει 300 νέα αεροσκάφη A321neo και αεροσκάφη A321XLR έως το 2030.

wizz air

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)