Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο

Με διοργανωτή τον Σύνδεσμο «Cypriots in the City» και συνδιοργανωτές την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), την Τράπεζα Κύπρου και την Deloitte, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στους οποίους έγινε παρουσίαση των υφιστάμενων αλλά και των υπό διαμόρφωση ευκαιριών για ασφαλείς και επικερδείς επενδύσεις στη Κύπρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επενδυτικοί οίκοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικηγορικοί οίκοι και άλλες οντότητες που ασχολούνται με διεθνείς και διασυνοριακές επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου σημείωσε ότι η πρόοδος και η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας επιβεβαιώνονται από τις σταθερές αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, τονίζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από την διπλή μετάβαση προς πράσινη και ψηφιακή οικονομία βασισμένη στη γνώση και την καινοτομία.

Ο κ. Πανίκος Νικολαου, CEO της Τράπεζας Κύπρου, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος καθώς πρόκειται όπως είπε για μια μικρή και ευέλικτη οικονομία. Σημείωσε ότι η χώρα μας αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ο τραπεζικός τομέας χαρακτηρίζεται από χαμηλό ρίσκο με την Τράπεζα Κύπρου ειδικότερα να μετατρέπεται σε one stop shop για επενδύσεις.

image7

Οι κ.κ. Πιερής Μάρκου και Γιώργος Παντελίδης, CEO και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte αντίστοιχα, τόνισαν πως η χώρα μας παραμένει ένας ασφαλές προορισμός παρά την εξάρτηση από εξωγενείς παράγοντες και εξελίξεις.

Ανέφεραν επίσης ότι η οικονομία παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού, της υγείας, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών, παραθέτοντας παράλληλα παραδείγματα πετυχημένων επενδύσεων που έγιναν στην Κύπρο το προηγούμενο διάστημα.

image13

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ανέπτυξε τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομίας της χώρας, αναφέροντας ειδικότερα τον σχεδιασμό του rebranding αυτής μέσω της οικονομικής διπλωματίας και της εξωστρέφειας.

Δειτε Επισης

Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τεχνητή νοημοσύνη
Στο Υπουργικό Συμβούλιο το στρατηγικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής
Κοντά στα 846 ευρώ ο καθαρός κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα
Οι αυξήσεις στις τιμές αγαθών και ενέργειας ανησυχούν τους Κύπριους-Τι έδειξε έρευνα
Άρχισε η υποβολή δήλωσης εισοδήματος 2023 μέσω TaxisNet
Από έργα υψηλών προσδοκιών για τον τόπο σε μεγάλους...πονοκεφάλους-Ψάχνει θεραπείες η Κυβέρνηση
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών