Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference

Στη σύγχρονη εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αποτελεί τον πυλώνα της επιχειρηματικής ανάπτυξης και καινοτομίας. Η ικανότητά της να αναλύει δεδομένα, να προβλέπει τάσεις και να λαμβάνει αυτόνομες αποφάσεις έχει καταστήσει την ΤΝ κρίσιμη για την επιτυχία των επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το πρόγραμμα "2030 Digital Decade", έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ψηφιακή μεταμόρφωση της ηπείρου. Συγκεκριμένα, στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για το 80% του πληθυσμού, την παροχή, παντού, 5G και τη χρήση υπηρεσιών AI, Cloud ή Big Data από το 75% των επιχειρήσεων.

Για τις επιχειρήσεις που αγνοούν την τεχνητή νοημοσύνη, το κόστος είναι υψηλό: χαμένες ευκαιρίες, μειωμένα κέρδη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτυχίες. Οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην ΤΝ είναι πιο πιθανό να καθοδηγήσουν την αγορά και να προσαρμοστούν στις αλλαγές, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία.

Ο Davood Shamsi αποτελεί ένα από τα πολλά ονόματα που φιγουράρουν στο 3ο CITEA Digital Cyprus Conference 2024 και που θα διερευνήσει με ποιο τρόπο ακριβώς, η ΤΝ αναδιαμορφώνει το επιχειρηματικό τοπίο.

Μέσα από την παρουσία του στην JPMorgan Chase και την προηγούμενη εμπειρία του σε τεχνολογικούς κολοσσούς, σε συνδυασμό με την ακαδημαϊκή εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Shamsi αποτελεί εξαιρετικό ομιλητή που θα αναδείξει τις δύο επιλογές που έχουν ενώπιών τους οι επιχειρήσεις: να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να ηγηθούν της αγοράς ή να την παραμελήσουν και να μείνουν πίσω.

Τεράστια γνώση και εξειδίκευση σε ΑΙ
Ο Davood Shamsi είναι Executive Director της JPMorgan Chase όπου αξιοποιεί το εκτεταμένο υπόβαθρό του στην τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζοντας το ΑΙ σε επιχειρήσεις. Πριν από τον τρέχοντα ρόλο του, ο Davood τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε βιομηχανικούς γίγαντες όπως η Apple, η Yahoo και η Verizon, ηγούμενος έργων που γεφύρωναν το χάσμα μεταξύ τεράστιων συνόλων δεδομένων, βελτιστοποίησης και τεχνικών μηχανικής μάθησης.

Απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, με ειδίκευση στην υπολογιστική βελτιστοποίηση μεγάλης κλίμακας με μεγάλη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και την ML, εξοπλίζοντάς τον με ένα μοναδικό μείγμα ακαδημαϊκών και πρακτικών γνώσεων για την πλοήγηση στη διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης και της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Τα θέματα της φετινής διοργάνωσης
Από πρακτικές και απλές συμβουλές μέχρι διεισδυτικές ομιλίες από διεθνείς ομιλητές, το φετινό Συνέδριο βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρό του. Ειδικότερα, φέτος, το Συνέδριο θα εστιάσει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως το πανταχού παρόν εργαλείο που επηρεάζει όλες τις πτυχές μιας επιχείρησης. η Εμπειρία Πελάτη ως ο νέος μοχλός παροχής υπηρεσιών, η Ανάλυση Δεδομένων ως βασική πηγή ενέργειας για στρατηγικό πλεονέκτημα. Η ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και η σημασία της επένδυσης στην πρόληψη για την αποφυγή επώδυνων θεραπειών.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει επίσης μια ενδιαφέρουσα έρευνα που θα περιλαμβάνει τον Δείκτη CITEA και θα αξιολογεί πόσο έτοιμες θα είναι οι κυπριακές επιχειρήσεις σε θέματα τεχνολογίας το 2024.

Ποιους ενδιαφέρει
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου στη Διεθνή Κρατική Έκθεση και απευθύνεται σε στελέχη του επιπέδου Γ κυπριακών εταιρειών από όλους τους τομείς της οικονομίας και σε φορείς λήψης αποφάσεων που επιθυμούν να διερευνήσουν και να αξιολογήσουν νέες τεχνολογίες και στρατηγικές προσεγγίσεις για την προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση της ψηφιακής κουλτούρας στους οργανισμούς τους.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: CITEA

Συντονιστής: IMH

Κύριος Χορηγός: ECOMMBX

Χορηγοί: Capacitor Partners, GrantXpert Consulting, IMR/Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΤΜ , SoftOne

Εκθέτες: GZG Law, MS Electronics

Με την Στήριξη: Invest Cyprus, ISACA Cyprus Chapter, 1210 media

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN portal, περιοδικό IN Business, OmegaTV, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

«Έχουμε δώσει πάρα πολύ χρόνο, δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη λύση της σύμβασης με την Kition»
Η νέα συνεργασία της Ablebook-Τα 22 εστιατόρια της McDonald's στην πλατφόρμα
Αμοιβαία βούληση Κύπρου-Κατάρ και μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων
Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο λιμάνι και στην μαρίνα της Λάρνακας και πώς απαντά ο Βαφεάδης στην Kition
Στον αστερισμό των ESG: Η Υπ. Γεωργίας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εύσημα Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τμήμα Βιοπληροφορικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου
Οι κορυφαίοι της Eurolife για το 2023
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο και Ελλάδα
H RSM Cyprus υπερήφανος υποστηρικτής του 9ου Cyprus Professional Services Conference
Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Περνέρα στο Παραλίμνι-«Η κατάσταση είναι καταστροφική»