ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων

Με στόχο τον επαναπατρισμό Κυπρίων που εργάζονται, επιχειρούν ή άλλως πως δραστηριοποιούνται οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στην Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, στοχευμένη παρουσίαση των επαγγελματικών ευκαιριών που προσφέρει η κυπριακή οικονομία και το επιχειρηματικό οικοσύστημα της χώρας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Cypriots in the City» με συνδιοργανωτές την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), την Τράπεζα Κύπρου και την Deloitte Cyprus και σε αυτή συμμετείχαν συμπατριώτες μας επαγγελματίες που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς της οικονομικής ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Αντώνης Αντωνίου παρουσίασε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας και πιο αναλυτικά συγκεκριμένους τομείς σχετιζόμενους με την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό μετασχηματισμό, την Υγεία, την Εκπαίδευση και τη Ναυτιλία.

oebbocdeloitteant

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι η Κυπριακή αγορά εργασίας συνιστά ήδη ένα δυναμικό, πολυπολιτισμικό και εξόχως δημιουργικό περιβάλλον στο οποίο τα ταλέντα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία των απόδημων ή προσωρινά απασχολούμενων στην Βρετανία συμπολιτών μας, μπορούν απρόσκοπτα να βρουν ανταποδοτικό, ποιοτικό και ποικιλοτρόπως αμειπτικό πεδίο ανάπτυξης.

oebbocdeloitte2pan

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι κ.κ. Φάνος Θεοφάνους Πρόεδρος του «Cypriots in the City», Πιερής Μάρκου CEO Deloitte Cyprus και Πανίκος Νικολαου CEO Τράπεζα Κύπρου.

oebbocdeloitte4pier

Επιπλέον, πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις έγιναν από την κα Έλενα Γιασεμίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Deloitte Cyprus και από τους κα Ειρήνη Γρηγορίου – Παυλίδη Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού και κ. Γιάννη Ιωάννου Manager People & CEO office της Τράπεζας Κύπρου και διεξήχθη ένας πολύ παραγωγικός διάλογος ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

oebbocdeloitte5

Με την στήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας, με την ανεκτίμητη ενθάρρυνση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την ισχύ των διακεκριμένων Μελών της, η ΟΕΒ μπαίνει δυναμικά σε νέα φάση προώθησης της οικονομικής διπλωματίας, αναβαθμίζοντας τις δράσεις της σε τρεις αυτόνομους αλλά αλληλένδετους στόχους: προώθηση εξαγωγών, προσέλκυση επενδύσεων και τεχνογνωσίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και επαναπατρισμό γνώσης, εμπειρίας και ταλέντων.

Δειτε Επισης

Η νέα συνεργασία της Ablebook-Τα 22 εστιατόρια της McDonald's στην πλατφόρμα
Στον αστερισμό των ESG: Η Υπ. Γεωργίας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εύσημα Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τμήμα Βιοπληροφορικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου
Οι κορυφαίοι της Eurolife για το 2023
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο και Ελλάδα
H RSM Cyprus υπερήφανος υποστηρικτής του 9ου Cyprus Professional Services Conference
Συνολικά τρεις προσφορές για νέο σύστημα διαχείρισης αστικής κυκλοφορίας σε Λευκωσία-Λεμεσό
Παραπέμπει στον ΣΕΛΚ για ερωτήματα αναφορικά με ελεγχόμενες συναλλαγές το Τμήμα Φορολογίας
Εθνική Ασφαλιστική και Εθνική Γενικών Ασφαλειών βράβευσαν τους συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων
Με τεράστια επιτυχία για ένατη χρονιά το Cyprus Professional Services Conference (video)