Powered by

Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι

Τους όρους για την κατασκευή και λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας, Tree Hotel, η οποία αναμένεται να ανεγερθεί στην κοινότητα Πάνω Πλατρών, δημοσίευσε η Περιβαλλοντική Αρχή.

Όπως προκύπτει από την έκθεση ειδικής αξιολόγησης επιπτώσεων σε προστατευόμενες περιοχές, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο αίτησης για χορήγηση πολεοδομικής άδειας, το προτεινόμενο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου, δυναμικότητας 134 κλινών.

tree2

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτήριο και 67 καμπίνες διαμονής πελατών, οι οποίες θα χωροθετηθούν διάσπαρτα στον χώρο ανάπτυξης, ανάμεσα στα υφιστάμενα δέντρα.

tree

Εκτός των υποδομών διαμονής πελατών, στο ξενοδοχείο θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες κύριες υποδομές:

  • Κυρίως κτηριακή υποδομή ξενοδοχείου, με συνολικό εμβαδόν 4.816 τ.μ.
  • Χώροι υποδοχής
  • Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος εστιατορίου και lounge bar
  • Χώρος ευεξίας (spa)
  • Χώρος μαθήματος γιόγκα
  • Εσωτερική πισίνα
  • Πολυλειτουργικοί χώροι
  • Χώροι για μηχανολογικό – ηλεκτρολογικό εξοπλισμό
  • 60 υπόγειοι χώροι στάθμευσης εκ των οποίων 6 για ΑΜΕΑ.

Σημειώνεται ακόμα ότι η έκταση του εδάφους που θα σφραγιστεί με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του προτεινόμενου έργου θα είναι περίπου στα 2,266 τ.μ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό ~9.5% της συνολικής επιφάνειας των τεμαχίων ανάπτυξης του προτεινόμενου έργου. Η σφράγιση του εδάφους θα οφείλεται στην κατασκευή της κυρίως κτηριακής υποδομής.

tree2

Ξύλινες υπερυψωμένες καμπίνες
Στο προτεινόμενο έργο θα υπάρχουν 67 καμπίνες συνολικού εμβαδού 2.568,2 τ.μ. χωροθετημένες διάσπαρτα στα τεμάχια της προτεινόμενης ανάπτυξης. Οι καμπίνες θα είναι τριών διαφορετικών σχεδιασμών, όπως φαίνεται πιο κάτω:

treekampines

Οι καμπίνες φιλοξενίας της προτεινόμενης ανάπτυξης θα είναι ξύλινες, υπερυψωμένες και θα τοποθετηθούν με πασσαλόμπηξη. Συνεπώς δεν θα συντείνουν στη σφράγιση του εδάφους. Η εν λόγω ανάπτυξη χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Πάνω Πλατρών.

Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο θα γίνεται μέσω της οδού Αηδονιών, η οποία εφάπτεται του κύριου δρόμου Λεμεσού – Τροόδους και δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε επιπλέον πρόσβαση από οδικό δίκτυο.

tree4

Οι όροι της Περιβαλλοντικής Αρχής

Όπως επισημαίνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, η κατασκευή και λειτουργία του προτεινόμενου έργου δεν αναμένεται να έχει σημαντικές, μη αναστρέψιμες αρνητικές επιπτώσεις στην Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), κάτι που διασφαλίζεται περαιτέρω με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων μετριασμού.

tree5

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν:

Κατά τη φάση κατασκευής:

  • Δεν θα κατασκευαστούν οι έξι καμπίνες που προβλέπονταν στην περιβαλλοντική μελέτη.
  • Η αποκοπή των δέντρων και η αφαίρεση βλάστησης να γίνει εκτός της κύριας αναπαραγωγικής περιόδου (εκτός της περιόδου Φεβρουαρίου – Ιουλίου) των πτηνών.
  • Η αποκοπή και κλάδευση των δέντρων να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν από το Τμήμα Δασών και στην παρουσία του, ώστε να διασφαλιστεί ο μη επηρεασμός παραπλήσιων δέντρων ή βλάστησης.
  • Να γίνει φύτευση τοπικών ειδών χλωρίδας, ιδιαίτερα των εύτρωτων φυτών και δέντρων που υπάρχουν στην περιοχή, στον χώρο που θα τοπιοτεχνηθεί εντός του χώρου ανάπτυξης.
  • Ο εξωτερικός φωτισμός να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο και να αποφευχθεί το διάχυτο φως (με σύστημα ‘down-lighting’). Ο σχεδιασμός του εξωτερικού φωτισμού να γίνει σύμφωνα με το Διαχειριστικό Σχέδιο της ΖΕΠ «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους», για τον λιγότερο επηρεασμό της πτηνοπανίδας της περιοχής. Ο σχεδιασμός του φωτισμού θα πρέπει να κατατεθεί για έγκριση στην Πολεοδομική Αρχή πριν την έκδοση της Άδειας Οικοδομής.
  • Κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, να χρησιμοποιούνται νέα μοντέλα μηχανημάτων και οχημάτων για περιορισμό τους θορύβου. Να μην πραγματοποιούνται οχληρές εργασίες μετά τη δύση του ήλιου (π.χ. χωματουργικά, κατεδαφίσεις).
  • Οι χωματουργικές και κατασκευαστικές εργασίες να οργανωθούν/εκτελεστούν με τρόπο ώστε να επηρεάζεται το λιγότερο δυνατό η κύρια αναπαραγωγική περίοδος (Φεβρουάριος – Ιούλιος) των πτηνών. Πριν την έναρξη των εργασιών, να ενημερωθεί η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας και το Τμήμα Δασών.
  • Για την μείωση των εκπομπών θορύβου από τις κτηριακές εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα ηχομονωτικά υλικά κατασκευής.
  • Οι κατασκευαστικές εργασίες να περιοριστούν αυστηρά εντός του χώρου του προτεινόμενου έργου.
  • Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής δεν θα αφεθούν μπάζα ή άλλα υλικά στο χώρο ή στα πρανή του δρόμου.
  • Χωροθέτηση χώρων πρασίνου προς το όριο της ΕΖΔ και ΖΕΠ, ώστε να απομακρύνεται όσο το δυνατό η ανάπτυξη από τις προστατευόμενες περιοχές.
tree3

Κατά τη φάση λειτουργίας

  • Να μην γίνεται απόρριψη στερεών ή/και υγρών αποβλήτων ή άλλων αντικειμένων στο χώρο εντός του προτεινόμενου έργου και γύρω από αυτό.
  • Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή διάθεση οποιασδήποτε ουσίας, η οποία ρυπαίνει ή τείνει να ρυπάνει τα νερά και το έδαφος σύμφωνα με τους περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών και Εδάφους Νόμους του 2002 μέχρι 2013, εκτός εάν η απόρριψη γίνεται σύμφωνα με άδεια απόρριψης αποβλήτων που παραχωρείται από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
  • Απαγορεύεται η χρήση φωτισμού τύπου λέιζερ, η χρήση προβολέων ή φωτισμού μεγάλης ισχύς στους εξωτερικούς χώρους του έργου.
  • Απαγορεύεται η δυνατή μουσική ή διεξαγωγή εκδηλώσεων με αυξημένα επίπεδα θορύβου στους εξωτερικούς χώρους του έργου.
  • Οι εργασίες συντήρησης του έργου, που θα οδηγούν στη παραγωγή έντονης ηχητικής όχλησης, να υλοποιούνται σε χρονικές περιόδους οι οποίες δεν θα ταυτίζονται με την περίοδο αναπαραγωγής και φωλεοποίησης των ειδών.
  • Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς εντός και εκτός των καμπινών ή και στους κοινούς υπαίθριους χώρους εκτός των ενδεδειγμένων για σκοπούς του εστιατορίου.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο