powered by

Κουμής για ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού: Τέτοιου είδους διοργανώσεις βάζουν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη

Τέτοιου είδους διοργανώσεις βάζουν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη και αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το τόπο μας, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής κηρύσσοντας την εκκίνηση της Μαραθώνιας διαδρομής με την οποία κορυφώθηκε ο φετινός ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού. 

Οι δρομείς που συμμετείχαν ξεπέρασαν τους 800. Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, ο οποίος διεξήχθη το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

«Για εμάς είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση. Όλα τα αθλητικά events που διοργανώνονται στη χώρα μας είτε τους καλοκαιρινούς είτε τους υπόλοιπους μήνες είναι πολύ ωφέλιμα και με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις να μεγαλώνουν κάθε χρόνο», είπε ο κ. Κουμής.

Πρόσθεσε ότι «ενημερώθηκα ότι έχουμε συμμετέχοντες από 75 χώρες, είναι ένα στοιχείο που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη αυτών των διοργανώσεων».

«Ως Υφυπουργείο Τουρισμού θα είμαστε δίπλα στους διοργανωτές για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο Μαραθώνιος Λεμεσού», συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αγωνιστικοί δρόμοι: ο Μαραθώνιος Δρόμος των 42 χλμ., ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος των 21 χλμ., ο Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. και ο RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Συνολικά στις έξι διαδρομές του διημέρου έτρεξαν πάνω από 17.000 δρομείς, 3.000 εκ των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό (διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι) από 75 διαφορετικές χώρες.

Πρώτος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών τερμάτισε ο Ισραηλινός Γιόσι Γκρος με χρόνο 02:46:04 και ακολούθησαν ο συμπατριώτης του Γιόσι Γκέτα (02:49:13) και ο Κύπριος Νικόλας Γεωργίου (02:50:58). Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Σοφί Ρουσάρ από Γαλιά με χρόνο 03:29:50 και ακολούθησαν οι Ιωάννα Τσόκκου από την Κύπρο (03:30:19) και Καρολίνα Μπορόφσκα από την Πολωνία (03:31:07).

Δήμος Λεμεσού, ΕΤΑΛ και ΕΒΕΛ ήταν οι συνδιοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στον Στέλιο Κυριακίδη.

Οι νικητές των διαδρομών

  • ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Ανδρών
  1. Γιόσι Γκρος (Ισραήλ) 02:46:04
  2. Γιόσι Γκέτα (Ισραήλ) 02:49:13
  3. Νικόλας Γεωργίου (Κύπρος) 02:50:58  
  • ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Γυναικών
  1. Σοφί Ρουσάρ (Γαλλία) 03:29:50
  2. Ιωάννα Τσόκκου (Κύπρος)  03:30:19
  3. Καρολίνα Μπορόφσκα (Πολωνία)  03:31:07
  • Muskita Ημι-Μαραθώνιος Ανδρών
  1. Γκριγκόρι Αντίποφ (Ρωσία) 01:07:49
  2. Αλεξάντρ Ρογκότεν (Ρωσία)  01:11:08
  3. Βλαντιμίρ Σκεμπλίκιν (Ρωσία) 01:13:44
  • Muskita Ημι-Μαραθώνιος Γυναικών
  1. Θάλεια Χαραλάμπους (Κύπρος) 01:18:52
  2. Σβιτλάνα Κορομπκίνα (Ρωσία)  01:22:22
  3. Αναστασία Αμπροσίμοβα (Ρωσία) 01:24:35
  • Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. Ανδρών
  1. Σουλεϊμάν Ατζάι (Κύπρος)  00:31:54
  2. Αλεξέι Καλιστράτοφ (Μάλτα) 00:32:30
  3. Άρμπι Σλάλα (Ισραήλ)  00:33:05
  • Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. Γυναικών
  1. Μαρία Μαλίσεβα (Ρωσία)  00:39:00
  2. Νταγκμάρα Χάντζλικ (Κύπρος) 00:40:05
  3. Εμίλια Μιλάνοβιτς (Σερβία) 00:40:43
  • RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Ανδρών
  1. Γιωργος Τοφή (Κύπρος) 00:15:53
  2. Ένις Αλτσίσι (Κύπρος)  00:16:44
  3. Αβραάμ Αβραάμης (Κύπρος) 00:16:47
  • RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5 χλμ. Γυναικών
  1. Μόνα Λίζα Καμιλέρι (Μάλτα) 00:19:04
  2. Αλεξάντρα Καλιστράτοβα (Ρωσία) 00:19:23
  3. Στέλλα Χριστοφόρου (Κύπρος) 00:19:45

Δειτε Επισης

Πόλυς Γεωργιάδης: Η ίδρυση του El Greco Medical Centre, η φιλοσοφία του και οι υπηρεσίες που προσφέρει
Οι δρομείς του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού 2025 τρέχουν με την δύναμη ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική
Το αίτημα για μοριοδότηση καθηγητών των αδειοδοτημένων ιδιωτικών φροντιστηρίων στη συνάντηση ΣΦΙΚ-Υπ. Παιδείας
Παγκύπριος διαγωνισμός γραπτής έκθεσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Medicover Genetics Κύπρου
EPLO και CMMI ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στους θαλάσσιους και ναυτιλιακούς τομείς
Στο λιμάνι Λεμεσού το πρώτο πλοίο που χρησιμοποιεί καύσιμο LNG (pics)
Αποκτά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις το ΤΕΠΑΚ-Πού θα ανεγερθούν και το κόστος (pics)
Η ΚΕΧΑΠ ενισχύει τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό των νέων στο πλαίσιο της Global Money Week
Μήνας ισότητας, συμπερίληψης και διαφορετικότητας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
«Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για τρίτη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής