Powered by

Στο «ΚΟΙΟΣ» η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος για προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Σε υπογραφή συμφωνίας με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου προχώρησε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ), με στόχο την από κοινού συνεργασία, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο.

Η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας θα συμβάλει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με άνεση και ευκολία, και αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενώ θα διευκολύνει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ρύπων στις μεταφορές στην Κύπρο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του Υπουργείου Μεταφορών.

Όπως σημειώνεται, μέσω αυτής της συνεργασίας θα επιτευχθεί η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου σημείων επαναφόρτισης, η κωδικοποίησή τους, καθώς και η κωδικοποίηση άλλων παραγόντων της ηλεκτροκίνησης.

Κατ’ επέκταση, αναφέρεται, θα επιτευχθεί η συμμόρφωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/1804 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (AFIR).

Μέσω της ανάπτυξης διεπαφής με τα σημεία επαναφόρτισης, θα προσφέρεται πληροφόρηση στο κοινό, σε εύχρηστη μορφή, αναφορικά με τα αδειοδοτημένα, δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης, ενώ, μέσω της ανάπτυξης διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής θα επιτυγχάνεται η παρουσίαση τους σε μορφή χάρτη.

Σημειώνεται ότι θα περιληφθούν οι παροχές επιπρόσθετων διευκολύνσεων, όπως η επιλογή σημείων επαναφόρτισης ανά διαδρομή. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη διαδραστικής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Εξάλλου, με την υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος θα επιτρέπεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έγκρισης των σημείων επαναφόρτισης, απλοποιώντας τις διαδικασίες, και εξασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των αδειοδοτήσεων, αφού το ΤΗΜΥ είναι υπεύθυνο για την έγκριση των σημείων επαναφόρτισης, σύμφωνα με το Διάταγμα του 2022 περί Προώθησης και Ανάπτυξης των Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων.

Δειτε Επισης

Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη