powered by

«Γίνε ο Ηγέτης του εαυτού σου»: Το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης του Δρ. Δημήτριου Ζάμπογλου

Τι είναι η ηγεσία; Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει πραγματικός ηγέτης; Είναι η ηγεσία μόνο για διευθυντές εταιρειών, πολιτικούς αρχηγούς και καταξιωμένους επιστήμονες;

Ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας και συγγραφέας Δρ Δημήτριος Ζάμπογλου δίνει τις δικές του προσωπικές απαντήσεις μέσω του βιβλίου του «Γίνε ο ηγέτης του εαυτού σου».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από τις Εκδόσεις «Διάνοια» σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη λογοτεχνική επιμέλεια της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Βίκυς Χατζηβασιλείου.

gineoigetis4

Το βιβλίο καθοδηγεί τον αναγνώστη μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυτοανάλυσης και σκέψης για το μέλλον να αναζητήσει λύσεις σε ζητήματα ηγεσίας. Βοηθάει, παράλληλα, τον αναγνώστη να εξετάσει τις προσωπικές του ηγετικές επιλογές και δεσμεύσεις και να αρχίσει να δομεί την επόμενη κίνηση του.

Ο πυρήνας του βιβλίου προέρχεται από τη διδακτορική διατριβή του Δρ. Ζάμπογλου στο King’s College του Λονδίνου, κατά την οποία ερευνούσε εμπόρους με υψηλές αποδόσεις και χρηματοοικονομικές αγορές. Η έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των εμπόρων, σε συνδυασμό με τους αγαπημένους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας όπως ο Ηρακλής, ο Ίκαρος και ο Μινώταυρος, δημιουργεί χαρακτήρες με τους οποίους ο κάθε ένας μπορεί να ταυτιστεί.

gineoigetis3

«Κάθε όνειρο, ανεξαρτήτως πόσο μικρό ή μεγάλο είναι, μπορεί να επιδιωχθεί», τονίζει ο Δρ Ζάμπογλου, επισημαίνοντας πως αυτό το βιβλίο δεν περιμένει από τον αναγνώστη να έχει κάποιο ταλέντο, καθώς όπως ο ίδιος σημειώνει, «είναι υποκειμενικό και μεταβλητό ανάλογα με τις περιστάσεις». «Για μένα, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό. Μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε αλλά μόνο όταν αποφασίσει ότι θέλει πραγματικά να αλλάξει τη ζωή του», τονίζει ο συγγραφέας.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Διάνοια (https://dianiapublications.com/product/γίνε-ο-ηγέτης-του-εαυτού-σου/), στα Βιβλιοπωλεία Πάργα (https://www.parga.com.cy/el/katigories-vivliwn/9786185808525-gine-o-igetis-tou-eautou-sou-118344#sthash.MJVv2Uqm.dpbs), στο skroutz.gr (https://www.skroutz.gr/s/50865212/Gine-o-Igetis-Tou-Eaytou-Sou.html) και μέσω παραγγελιών σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

gineoigetis2

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Δρ Δημήτριος Ζάμπογλου έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Forbes και έχει λάβει διάφορα βραβεία και διακρίσεις, όπως το «Arabian Business 40 under 40» και το «Square Mile 30 under 30». Το διδακτορικό του στη Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική στο King’s College έλαβε υποτροφία όχι μόνο από το Πανεπιστήμιο, αλλά και από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Amazon και η Microsoft. Έγινε ο πρώτος Κύπριος που εντάχθηκε στο Young Leaders Circle (YLC) του Milken Institute, οδηγώντας τον σε σειρά διευθυντικών θέσεων σε κάποιους από τους μεγαλύτερους online brokers στον κόσμο.

Δειτε Επισης

Ενισχύεται η συνεργασία του Ίδρυματος «Θεοτόκος-Αμερίκος Αργυρίου» και του Σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια»
Η νέα εποχή της συμμόρφωσης: Τεχνητή νοημοσύνη, blockchain και η πρόκληση της διαφάνειας
Ανδρέας Παπαέτης: Ο DORA ως θεμέλιο ψηφιακής ανθεκτικότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα
Κωνσταντίνος Κουμίδης: Η διαχείριση ψηφιακών κινδύνων και η ανθεκτικότητα ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Μαρία Κυρμίζη-Αντωνίου: Η ΜΟΚΑΣ και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος
Theo Parperis: Πλατφόρμα που ανατρέπει τα δεδομένα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές το Ependisis.com (video)
Harm Reduction Conference: Η Στέλλα Κυριακίδου συζητά υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η πολυπλοκότητα των κυρώσεων και ο κρίσιμος ρόλος των υπευθύνων συμμόρφωσης
Building the Future: Το Cyprus Autodesk Forum άνοιξε τον δρόμο για το AEC & Infrastructure (pics)
Melissa van den Broek: Σε νέα εποχή εποπτείας η Ε.Ε. με την AMLA-Η Αρχή που αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης