Λιανικό εμπόριο: Το «κάμα σούτρα» και η πρόληψη των ελλείψεων

Στον δυναμικό κόσμο του λιανικού εμπορίου, η προσαρμοστικότητα και η εφευρετικότητα αποτελούν κρίσιμες δεξιότητες οι οποίες μπορούν να σκιαγραφηθούν με παιγνιώδη, αλλά εύστοχο τρόπο ως το "κάμα σούτρα".

Πανδημία και άλλες παγκόσμιες κρίσεις, έχουν θέσει υπό δοκιμασία την ανθεκτικότητα του κλάδου, αναδεικνύοντας την ανάγκη για στρατηγικές που εξασφαλίζουν τη συνεχή ροή των προϊόντων και την πρόληψη των ελλείψεων.

Εργαλεία πρόληψης

Η ανάλυση δεδομένων και η προηγμένη τεχνολογία μπορούν να παρέχουν προβλέψεις και να εντοπίζουν τάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ελλείψεις πριν αυτές εκδηλωθούν. Η ενσωμάτωση συστημάτων πρόβλεψης και η ανάπτυξη ευέλικτων σχεδίων εφοδιαστικής μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι εταιρείες παραμένουν ένα βήμα μπροστά.

Παράλληλα, η στρατηγική αποθεματοποίησης με βάση ακριβείς προβλέψεις και την αξιοποίηση της τεχνολογίας IoT (Internet of Things) για την παρακολούθηση των αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να μειώσει τον κίνδυνο ελλείψεων.

Ακόμη ένα εργαλείο για την πρόληψη των ελλείψεων συνιστά και η δημιουργία ανθεκτικού δικτύου αλυσίδας εφοδιασμού το οποίο περιλαμβάνει την αυτοματοποίηση, την ψηφιακή ολοκλήρωση με τους προμηθευτές και την ανάπτυξη στρατηγικών εταιρικών σχέσεων, συμβάλλοντας στην αύξηση της ευελιξίας και της ταχύτητας ανταπόκρισης σε ιδιάζουσες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο του 21ου Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου που παρουσιάζουν οι Υπεραγορές αλφαμέγα, ο ECR Κύπρου θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνας που αναδεικνύει

το μέγεθος του προβλήματος και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να επιφέρει η

πρόληψη των ελλείψεων σε όλα τα επίπεδα της αγοράς μας. Την έρευνα θα παρουσιάσουν οι Στέλιος Νικολάου, Διευθυντής Αγορών της MCC Best Value Ltd και Σοφία Μιλτιάδου, Commercial General Manager της Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ.

Δέκα εντολές και Κάμα Σούτρα

Με μοναδική σύνθεση ιστορικών, πολιτιστικών και σύγχρονων ερευνητικών ευρημάτων και συνδυάζοντας δημιουργικά τη σοφία από αρχαία κείμενα, ο Ολύμπιος Τουμάζος υπό τον τίτλο "Οι Δέκα Εντολές για το Σεξ και το Λιανικό Εμπόριο", αναμένεται να δώσει στο Συνέδριο με μια σύγχρονη ή μελλοντική προσέγγιση για την ενσωμάτωση συμβουλών που αφορούν τον τρόπο ζωής και την επαγγελματική συμβουλευτική, προσαρμοσμένη στις πολυπλοκότητες της σημερινής (ή της αυριανής) κοινωνίας.

  • Το Συνέδριο

Το Cyprus Grocery Retail Conference θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Hilton Nicosia, με στόχο να παρουσιάσει τις τάσεις οι οποίες συμβάλλουν στην επιτυχή μετάβαση του τομέα στη νέα εποχή υπεύθυνης, βιώσιμης, πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης. Με παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες και ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν εις βάθος για όλες τις πτυχές και τα απαραίτητα συστατικά για επιτυχή λειτουργία των δραστηριοτήτων τους.

Δηλώστε συμμετοχή στην μεγαλύτερη σύναξη στελεχών που δραστηριοποιούνται μπροστά και πίσω από τα ράφια του λιανικού εμπορίου των FMCGs στην Κύπρο για να λάβετε ενεργά μέρος στη συναρπαστική αυτή συζήτηση για τις προκλήσεις και ευκαιρίες για το λιανικό εμπόριο στην Κύπρο .

  • 11α IN Business Grocery Retail Awards

Σημειώνεται ότι πέραν των παρουσιάσεων και συζητήσεων από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει η τελετή απονομής των 11ων IN Business Grocery Retail Awards, κατά την οποία θα βραβευθούν τα FMCGs brands που διέπρεψαν στην Κύπρο την χρονιά που μας πέρασε βάσει κριτηρίων.

Ανάμεσα στα κριτήρια περιλαμβάνεται η αύξηση των πωλήσεων, αύξηση του μεριδίου αγοράς, νέες κατηγορίες προϊόντων, αυξημένη κερδοφορία για τους λιανοπωλητές και τους προμηθευτές και καινοτομία στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

  • Οργανωτής: IMH
  • Κύριος Χορηγός: Υπεραγορές αλφαμέγα
  • Χορηγοί: Alambra Fresh Milk Ltd, Flexfin, G.A.P. Vassilopoulos
  • Υποστηρικτές: Christoudias Logistics, JCC Payment Systems
  • Με τη στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, ECR Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER, Cyprus Business News (CBN), Super FM
  • Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:
  • Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων