Η DP World Limassol στηρίζει τη γυναικεία ηγεσία στον ναυτιλιακό κλάδο

Σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο όπως είναι αυτός της ναυτιλίας, η DP World Limassol ξεχωρίζει ως ένθερμος υποστηρικτής της ισότητας των φύλων και της εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις.

Από το 2017, οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων και του Επιβατικού Τερματικού, η DP World προάγει εταιρική κουλτούρα ενδυνάμωσης και ίσων ευκαιριών, αυξάνοντας τις ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης για τις γυναίκες υπαλλήλους της και προσλαμβάνοντας γυναίκες σε θέσεις κλειδιά.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Κατερίνας Κωνσταντίνου, η οποία διανύει μια εντυπωσιακή πορεία στην εταιρεία, ξεκινώντας από τη θέση της Βοηθού Γραφειακής Διοίκησης το 2017 και φτάνοντας στη θέση της Λειτουργού Επιχειρήσεων Κρουαζιέρας μόλις ένα χρόνο αργότερα. Το 2020, προήχθη σε Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Τερματικού και στη συνέχεια σε Προϊστάμενη Εξυπηρέτησης Πελατών στο Εμπορικό τμήμα, παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους πελάτες του Τερματικού.

«Ο λόγος που θέλησα μια θέση εργασίας στον λιμενικό τομέα οφείλεται στον παππού μου, ο οποίος υπήρξε λιμενεργάτης", δήλωσε η Κατερίνα. «Οι διάφορες ιστορίες που μου αφηγείτο για τη δουλειά του, με παρότρυναν να θέλω να ακολουθήσω τα βήματά του».

Παρά το γεγονός ότι αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς έπρεπε να κατανοήσει τον τρόπο επικοινωνίας σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο επάγγελμα, δεν άργησε να κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων της, αναπτύσσοντας αγαστή συνεργασία μαζί τους.

Η Κατερίνα, η οποία κατέχει πτυχίο Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, αποδίδει την πορεία της στην προθυμία της εταιρείας να αφουγκράζεται και να υιοθετεί τις ιδέες και προτάσεις του προσωπικού. «Πιστεύω ότι είναι αυτό που μου έδωσε την ευελιξία και τo στήριγμα που χρειαζόμουν για να πετύχω τους στόχους μου», δήλωσε.

dpworldkaterinacon2

Η DP World Limassol εστιάζει στην ενδυνάμωση των υπαλλήλων της, ανεξαρτήτως φύλου, βοηθώντας τους να εξελιχθούν εντός του οργανισμού. «Η Κατερίνα είναι μόνο μία από τις εργαζόμενες μας που κατάφεραν να διακριθούν και να προαχθούν στην ιεραρχία της εταιρείας, χάρη στην καθοδήγηση και την εποπτεία μας, και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτήν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Simon Pitout.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας ανήλθε στο 17% το 2023, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το ποσοστό να αυξηθεί περαιτέρω και να ανέλθει στο 20% έως το 2025.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Όμιλος έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών, με στόχο να στηρίξει γυναίκες επαγγελματίες και να ενισχύσει την εκπροσώπησή τους στον κλάδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα MentorHer, που ξεκίνησε το 2018, και δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία να αξιοποιήσουν πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες. Στόχος της εταιρείας είναι όπως 1000 μέλη του προσωπικού της ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, μέχρι το 2030.

Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία της DP World «Women on Boards», προετοιμάζει τις γυναίκες για διευθυντικές θέσεις, με τον Όμιλο το 2022, να έχει κατανέμει 12 από τις 33 θέσεις στα διοικητικά του συμβούλια παγκοσμίως σε γυναίκες – μια αύξηση της τάξης του 37,5% σε σύγκριση με το 2021. Το 2023, 14 ακόμη γυναίκες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Σε επιπλέον δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Simon Pitout, ανέφερε: «Η εταιρεία μας εργάζεται σκληρά για να εξαλείψει τα εμπόδια και να μειώσει το υφιστάμενο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά την εκπροσώπησή τους σε διοικητικές θέσεις. Παρόλο που ο αριθμός των γυναικών στον κλάδο μας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 29% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

«Στην DP World, πιστεύουμε ότι η ενδυνάμωση της παρουσίας των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τομέα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών και την αύξηση της εκπροσώπησής τους σε ηγετικές θέσεις, μέσα από σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων», επεσήμανε.

Δειτε Επισης

Αποθεώθηκαν ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα στο Nammos Limassol
Η Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ρεκόρ αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2024
Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Ίδρυμα PwC Foundation
Χορήγηση υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από το Enavsma Foundation
ΚΟΕ και ΟΠΑΠ Κύπρου στο δρόμο για το Παρίσι-«Είμαστε όλοι η ομάδα της Κύπρου»
Το νέο Δ.Σ του Σωματείου Αντιπροσώπων Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού Κύπρου
«Parking Appλά»... Με έμπνευση και χρώματα από τα παιδιά γέμισε η οδός Κρήτης
Οκτώ νεαροί επιχειρηματικοί ηγέτες συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (pics)
«Elephant in the room» Art project από το «Σοφία για τα Παιδιά» και την Partners Connected Communications