Eurobank Κύπρου: Πιο ισχυρή το 2023, με καθαρά κέρδη €199,4 εκατ.

Με αυξημένη κερδοφορία, ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια και πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου ολοκληρώθηκε το 2023 για την Eurobank Κύπρου.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την υγιή πορεία και ανθεκτικότητα της Τράπεζας, την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετώπισε το 2023, καθώς και τη σημαντική συμβολή της Eurobank Κύπρου στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και στην επιχειρηματικότητα.

Πιο αναλυτικά:

Σε δήλωσή του, ο κ. Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, ανέφερε:

«Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Έχουμε επιτύχει αυξημένη κερδοφορία, ενισχυμένη και πιο ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ένα διαχρονικά χαμηλό ποσοστό Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), διαμορφώνοντας έτσι ένα πολύ καλής ποιότητας δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Σήμερα, είμαστε σε θέση να πούμε ότι διαχειριστήκαμε με επιτυχία τις προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε λόγω του υψηλού πληθωρισμού, της αστάθειας και της αβεβαιότητας που προκαλεί το γεωπολιτικό περιβάλλον, αλλά και της ανάγκης για ψηφιακό μετασχηματισμό και για πράσινη μετάβαση. Εκτιμούμε ότι αρκετές από αυτές τις προκλήσεις, θα συνεχιστούν και το 2024, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τα αποτελέσματα του 2023 επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά την υγιή και ανοδική πορεία της Τράπεζας, την ανθεκτικότητά της και το επιτυχημένο επιχειρηματικό της μοντέλο.

Πρώτιστος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ισχυρή μας παρουσία στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή του τόπου, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της οικονομίας και των πελατών μας και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Η συνεχής εξέλιξη, η αναβάθμιση, η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και η εξατομίκευση αποτελούν βασική μας επιδίωξη και δημιουργούν πρόσθετη αξία για τους πελάτες μας.

Εντός του τρέχοντος έτους ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης των τεχνολογικών μας υποδομών και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσα από μια μεγάλη επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθιστώντας έτσι την Τράπεζα πιο προσιτή, ταχύτερη και αποτελεσματική.

Παράλληλα, στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών της Τράπεζας, στην αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου και των καταθέσεων, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα του Wealth Management, στον οποίο ο Όμιλος Eurobank κατέχει ηγετική περιφερειακή θέση και παρέχει διαχρονικά πρωτοποριακές υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται σε πελάτες Private Banking τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Ψηλά στις προτεραιότητες της Τράπεζας για το 2024 βρίσκεται και η ενίσχυση της κουλτούρας βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στους στόχους και τα κριτήρια ESG. Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η συνεισφορά στην κοινωνία και η χρηστή διοίκηση, μέσω υιοθέτησης πρακτικών που να προωθούν την ισότητα, τη διαφάνεια και την αειφορία, βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση στην πυραμίδα των επιδιώξεών μας».

Capture

Δειτε Επισης

Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)