Εξαγοράστηκε και αλλάζει χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Forest Park στις Πλάτρες-Ο νέος ιδιοκτήτης

Ένα μεγάλο deal που αναμένεται να συμβάλει με την σειρά του στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των ορεινών θερέτρων της χώρας μας κλείδωσε προ ολίγων ημερών και αφορά το ιστορικό ξενοδοχείο των Πλατρών, Forest Park.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, το ξενοδοχείο εξαγοράστηκε από την XM, κυπριακή εταιρεία συναλλάγματος (forex), η οποία απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το deal ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει μεγάλη ανακαίνιση ύψους πέρι των 15 εκατ. ευρώ, με σκοπό το rebranding του ξενοδοχείου, σε ελβετικά πρότυπα εμβληματικών θέρετρων του St. Moritz.

Forest Park 1000x560 1

Τις πληροφορίες για την εξαγορά του Forest Park από την XM επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Δικτύου Τροόδους και προέδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η εν λόγω εξέλιξη θα συμβάλει στην αναγέννηση των Πλατρών, αλλά και γενικότερα των ορεινών θερέτρων.

«Ακόμη ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλάζει χέρια και αναμένεται ότι θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των Πλατρών και την αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι οι υπογραφές έπεσαν και η ΧΜ προγραμματίζει αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, ο σημερινός διαχειριστής (σ.σ. NNV Mountain Resorts Ltd), ο οποίος ενοικιάζει το ιστορικό ξενοδοχείο από τον μέχρι πρώτινος ιδιοκτήτη(σ.σ. οικογένεια Σκυριανίδη) θα παραμείνει έως τον Ιανουάριο, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ανακαίνιση, όπως για παράδειγμα οι άδειες οικοδομής.

Μετέπειτα, το Forest Park θα τεθεί εκτός λειτουργίας ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Ήδη η XM κάνει λόγο για ένα ξενοδοχείο του επιπέδου St. Moritz και υπολογίζουν να ξοδέψουν γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, για να φθάσει σε εκείνο το επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το ιστορικό ξενοδοχείο

Το Forest Park, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τις Πλάτρες, ιδρύθηκε το 1936 από τον Γεώργιο Σκυριανίδη.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν τον Ιούλιο του 1936 από τον τότε Άγγλο κυβερνήτη της Κύπρου, σερ Hebert Richmond Palmer και ήταν από τα λίγα ξενοδοχεία που είχαν κτιστεί με ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά το μπαρ, τα σαλόνια και τις τραπεζαρίες.

forest park

Πολλές διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες επέλεξαν κατά διαστήματα το Forest Park για τις διακοπές τους, αφού έκριναν ότι είχε τις ανέσεις που ήθελαν. Μεταξύ αυτών η πριγκίπισσα Μαίρη του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, καθώς κι άλλοι γαλαζοαίματοι από την Αίγυπτο, τη Βρετανία και την Ελλάδα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 έγιναν σημαντικές βελτιώσεις στο κτίριο και τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου και ακολούθως, την περίοδο 2003 – 2004 διενεργήθηκε μεγάλη ανακαίνιση.

Η διαχείριση έως το 2018 ήταν υπό την οικογένεια Σκυριανίδη. Ωστόσο, λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπιζε το ξενοδοχείο, κυρίως οικονομικών, έκλεισε για μια περίοδο εννέα μηνών και συγκεκριμένα από το 2017 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 που άνοιξε ξανά τις πόρτες του.

Ειδικότερα, το 2018, ενοικιάστηκε από την εταιρεία NNV Mountain Resorts Ltd και επαναλειτούργησε.

Σήμερα λειτουργεί με 137 δωμάτια, αποτελείται από δύο τριώροφα κτίρια και διαθέτει ιδιωτικές δασικές εκτάσεις και κήπους έκτασης 10.940 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Forest Park είναι το ξενοδοχείο όπου ο μεγάλος ποιητής και νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης, το 1955 εμπνεύστηκε για το ποίημα «Ελένη», με τον χαρακτηριστικό στίχο «Τ' αηδόνια δε σ' αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες».

Επίσης, στο Forest Park, «γεννήθηκε» και το κυπριακό ποτό Brandy Sour, ειδικά για τον Βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, ο οποίος όντας μουσουλμάνος, ήθελε να ένα κοκτέιλ που εμφανισιακά θα έμοιαζε με κρύο τσάι, αλλά να περιέχει και αλκοόλ.

  • Η εταιρεία που εξαγόρασε το Forest Park

Η XM είναι εταιρεία συναλλάγματος και συμβουλευτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 2009 και έχει έδρα τη Λεμεσό. Εκτός από την Κύπρο, διαθέτει γραφεία σε άλλες τέσσερις χώρες.

Σήμερα απασχολεί πέραν των 900 επαγγελματιών και έχει περισσότερους από 10.000.000 πελάτες, έχοντας καταφέρει να εξελιχθεί σε μια μεγάλη και καθιερωμένη διεθνή εταιρεία επενδύσεων.

Οι traders της βρίσκονται σε περισσότερες από 190 χώρες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υποστήριξη σε 30+ γλώσσες παγκοσμίως.

XM-logo

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ