Eurolife: Πρότυπο ευθύνης

Η Eurolife, με 34 χρόνια λειτουργίας, έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος οργανισμός στον τομέα ασφάλισης ζωής και υγείας στην Κύπρο, εξυπηρετώντας πάνω από 140.000 πελάτες. Η ηγετική θέση της στην αγορά, η οποία αναδεικνύεται από διακρίσεις όπως τα World Finance Awards 2023 και τα Global Banking & Finance Awards 2023, αποτελεί απόδειξη του στιβαρού επιχειρηματικού της μοντέλου.

Η Eurolife, με 34 χρόνια λειτουργίας, έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος οργανισμός στον τομέα ασφάλισης ζωής και υγείας στην Κύπρο, εξυπηρετώντας πάνω από 140.000 πελάτες. Η ηγετική θέση της στην αγορά, η οποία αναδεικνύεται από διακρίσεις όπως τα World Finance Awards 2023 και τα Global Banking & Finance Awards 2023, αποτελεί απόδειξη του στιβαρού επιχειρηματικού της μοντέλου.

Αναπόσπαστο μέρος αυτού του μοντέλου είναι η στρατηγική ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, την οποία η Eurolife αξιοποιεί τόσο ως κοινωνική δέσμευση όσο και ως βασικό επιχειρηματικό στοιχείο διαφοροποίησης. Υιοθετώντας δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, η Eurolife έχει τοποθετήσει τις πρωτοβουλίες Κοινωνικής Υπευθυνότητας στον πυρήνα του επιχειρηματικού της ήθους. Η στρατηγική αυτή της Εταιρείας είναι πολύπλευρη και περιλαμβάνει την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα υγείας, ευεξίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι εν λόγω πρωτοβουλίες έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν απτές κοινωνικές επιπτώσεις, λειτουργώντας και ως προέκταση των εταιρικών αξιών της αλλά και του ευρύτερου οράματός της. Κύριο μέλημα της Eurolife είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει και να πραγματοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην πρόληψη σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία μπορούν να κάνουν τη ζωή του κάθε ανθρώπου καλύτερη.

Η συνεργασία με το Δρο.Με.Α Racing

Η στρατηγική συνεργασία με το Δρο.Με.Α Racing, μια εξέχουσα μη κερδοσκοπική δρομική κοινότητα στην Κύπρο, αποτελεί παράδειγμα της προσέγγισης της Eurolife στην εταιρική υπευθυνότητα. Έχοντας ως κοινό όραμα με το Δρο.Με.Α Racing την προώθηση της άθλησης στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου, κύριο μέλημα της εν λόγω συνεργασίας είναι η πρόταση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, επιδιώκοντας τη «δια βίου» άσκηση.

Η συνεργασία αυτή ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή της Εταιρείας να προάγει την υγεία και την ευεξία, συμπορευόμενη με τα μέλη της κοινότητας όπου δραστηριοποιείται.

Ο θεσμός του Eurolife Run The Park With Us

Ο αγώνας δρόμου Eurolife Run The Park With Us, που έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός, προωθεί ταυτόχρονα την άθληση και τη σημασία της επιστροφής στη φύση, ενισχύοντας και αξιοποιώντας τους πνεύμονες πρασίνου των πόλεων, που τις τελευταίες δεκαετίες κινδυνεύουν με εξαφάνιση με πιθανά μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Μέσω της συνέργειας αυτής, η Εταιρεία αγγίζει διαφορετικούς πυλώνες κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, γεγονός που αντικατοπτρίζει την έγνοια της για καίρια θέματα που αφορούν στην ντόπια αλλά και στη διεθνή κοινότητα. Διοχετεύοντας τα έσοδα από τον αγώνα δρόμου Eurolife Run The Park With Us στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, η Εταιρεία στηρίζει παράλληλα και έναν δεύτερο σημαντικό σκοπό, αποδεικνύοντας έμπρακτα πώς οι πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων μπορούν να έχουν ουσιαστική κοινωνική συμβολή.

LEARNING ABOUT FORESTS - LEAF

Το πρόγραμμα LEARNING ABOUT FORESTS - LEAF, που συμπληρώνει ήδη δύο δεκαετίες, αποτελεί σήμα κατατεθέν της αριστείας της Eurolife στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης για την προστασία των δασών, μέσω διαδραστικών ενεργειών και διαγωνισμών, ώστε να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί η σχετική κουλτούρα.

Αυτή η περιβαλλοντική πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ CYMEPA, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών.

Με ήθος και δράσεις ευθύνης Η Eurolife έχει εδραιώσει τη δέσμευσή της για ενσωμάτωση της Εταιρικής Υπευθυνότητας στο λειτουργικό της πλαίσιο. Η ενσωμάτωση αυτή υπερβαίνει την απλή ευθυγράμμιση με τους επιχειρηματικούς στόχους, αντιπροσωπεύοντας μια βαθιά αφοσίωση στην προώθηση της κοινωνικής ευημερίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Με την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, η Eurolife όχι μόνο προσαρμόζεται στις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές αλλά θέτει πρότυπα και για υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Η αταλάντευτη εστίαση της Εταιρείας στις πρωτοβουλίες Κοινωνικής Υπευθυνότητας αποτελεί απόδειξη της ευθύνης της να έχει διαρκή και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, καταδεικνύοντας ένα εταιρικό ήθος βαθιά ριζωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη.

Το πρότυπο της εταιρικής αριστείας

H Eurolife αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ενσωμάτωση της κοινωνικής υπευθυνότητας στην καρδιά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μιας εταιρείας μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτα επιτεύγματα όσον αφορά την ισχυρή θέση στην αγορά, την ευρωστία που φέρει ένα καθιερωμένο όνομα και τη θετική κοινωνική επιρροή. Οι στρατηγικές πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες της Εταιρείας δεν αποτελούν απλώς επιχειρηματικούς ελιγμούς αλλά βήματα προς ένα μέλλον όπου η σύμπραξη της εμπορικής επιτυχίας και της κοινωνικής ευθύνης θα συνθέτει το πρότυπο προς την εταιρική αριστεία. Μέσω της αφοσιωμένης προσέγγισής της, η Eurolife έχει ήδη χαράξει μια πορεία όπου η επιτυχία δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς όρους αλλά με το διαρκές και ευεργετικό αποτύπωμα που έχει διαγράψει στην κοινωνία και το περιβάλλον ευρύτερα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ιστοσελίδα: www.eurolife.com.cy

Τηλέφωνο: 80008880

Δειτε Επισης

Oι εταιρείες-πρωταθλητές της κοινωνικής προσφοράς
Lidl Κύπρου: Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Για μια υγιή κοινωνία
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Όταν η ΕΚΕ έγινε τρόπος ζωής
Alpha Bank Cyprus Ltd: Στηρίζουμε την πρόοδο
Eurolife: Πρότυπο ευθύνης
NetU Consultants: Ατζέντα ευθύνης