H XM στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ως βασικός χορηγός του ARIS

H XM, διεθνής εταιρεία που έχει καθιερωθεί ως ηγέτης του κλάδου των επενδύσεων σε forex, CFD μετοχές, μέταλλα κ.ά., στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω της χορηγίας της στο ARIS (A Really Inspiring Space).

Το ARIS είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Deloitte Κύπρου, με στόχο να παρέχει σε καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία, την απαραίτητη δομή και καθοδήγηση, καθώς και το δίκτυο που χρειάζονται για την ανάπτυξη επιτυχημένων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης, που λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία έξι χρόνια, είναι σχεδιασμένο από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte, το οποίο έχει αναλάβει και την επιμέλειά του. Μέσω του προγράμματος, το ARIS υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) που θέλουν να επιταχύνουν την πορεία και τη διείσδυσή τους στην αγορά, καθώς και εταιρείες υψηλής ανάπτυξης (scale-ups) που χρειάζονται επιχειρηματική ή οικονομική υποστήριξη για να αναπτύξουν και να επεκτείνουν περαιτέρω την επιχείρησή τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρεται μέσω μιας εντατικής εκπαίδευσης 26 εβδομάδων, με στόχο να παρέχει μια ολιστική επισκόπηση στις επιχειρήσεις, ώστε να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να επιταχύνουν τη στρατηγική τους στην αγορά. Οι εταιρείες που εντάσσονται στο πρόγραμμα φιλοξενούνται στο μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο χώρο (co-working space) του ARIS στην καρδιά της Λεμεσού. Επιπλέον, λαμβάνουν την επιχειρηματική υποστήριξη που απαιτείται για να αναπτύξουν και να επεκτείνουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους μέσω ειδικευμένων σεμιναρίων και μέσω της πρόσβασής τους σε μέντορες με μεγάλο εύρος τεχνογνωσίας, οι οποίοι υποστηρίζουν τους ιδρυτές στο επιχειρηματικό τους ταξίδι, με έμφαση στην εμπορευματοποίηση, καθώς και στους οικονομικούς και επιχειρηματικούς τομείς.

Μέχρι στιγμής, το ARIS έχει υποστηρίξει ενεργά πάνω από 30 επιχειρήσεις στο ταξίδι τους προς την επιτυχία, δημιουργώντας πραγματικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Στις 20 Νοεμβρίου 2023, εντάχθηκαν σε αυτό τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις, εκ των οποίων τρεις έχουν έδρα την Κύπρο. Οι εταιρείες αυτές συμμετείχαν ήδη σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούσαν τη βελτίωση των επιχειρηματικών μοντέλων τους, την ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης (pitching), τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, τη συμβουλευτική στο κομμάτι της τεχνολογίας, τις βασικές αρχές για να χτίσουν μια ισχυρή επωνυμία (branding), καθώς και νομικά ζητήματα, ενώ έλαβαν καθοδήγηση από επαγγελματίες της Deloitte και εξωτερικούς μέντορες.

Η χορηγία της XM στο ARIS εντάσσεται στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της είναι ο σχεδιασμός δράσεων που προωθούν την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της καινοτομίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Μέσω της χορηγίας της, η XM συμβάλλει στην υποστήριξη του συνόλου των προσπαθειών του προγράμματος να ενδυναμώσει καινοτόμες επιχειρήσεις και να προωθήσει την Κύπρο ως κορυφαίο κόμβο νεοφυών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks