Οι προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών στο Nicosia Economic Congress

Για 14η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress διοργανώνεται με στόχο να αναδείξει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις σημαντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πεδίο κατά τα επόμενα χρόνια, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ενώπιον των κυπριακών επιχειρήσεων.

Βαρύνουσας σημασίας για το Συνέδριο αποτελεί η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, και ιδιαίτερα η ομιλία που θα παραθέσει και που θα σκιαγραφήσει τα επόμενα βήματα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο αξιωματούχος θα μιλήσει για τις πολιτικές που θα θωρακίσουν τη χώρα, εν μέσω ενός αβέβαιου διεθνούς περιβάλλοντος. Οι προβλέψεις του Υπουργού Οικονομικών για την κυπριακή οικονομία θα δώσουν το έναυσμα για συζήτηση που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

Επιχειρηματικοί ηγέτες θα συνομιλήσουν με κεντρικό άξονα την πορεία της οικονομίας και το μέλλον του επιχειρείν, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Ο Χρίστος Β. Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου, ο Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Κύπρου & Μάλτας, ο Νικόλας Κυριακίδης, Partner της Harris Kyriakides, ο Θράσος Τσαγγαρίδης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της UW Group και ο Γιώργος Χρυσοχός, Executive Director της Cyfield, θα αναλύσουν τις μεγάλες προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια, τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων και πώς το κράτος μπορεί να συμβάλει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Το πολυαναμενόμενο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου επιχειρηματίες, CEO’s και υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υπουργούς, εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα για συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση πιθανών λύσεων στις προκλήσεις αλλά και τους τρόπων αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η θεματολογία

Το συνέδριο περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, τοποθετήσεων και αναλύσεων από υπουργούς και διαμορφωτές πολιτικής που θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και οι εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού κ.α.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

  • Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική
  • Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group
  • Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD
  • Συντονιστής: IMH
  • Υποστηρικτής: Invest Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM
  • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
  • Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS
Ν. Χριστοδουλίδης: Εθνική αποστολή με πανευρωπαϊκή διάσταση για την Κ.Δ. η Προεδρία της Ε.Ε. το 2026
Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση