Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Την οδό, μέσω της οποίας εντοπίζονται, αξιολογούνται και αναπτύσσονται εργαζόμενοι των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar με στόχο να αναλάβουν αναβαθμισμένα καθήκοντα και θέσεις προαγωγής στον oργανισμό αποτελεί η Ακαδημία της εταιρείας Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, η οποία δημιουργήθηκε το 2016 και διεξάχθηκε για 6η φορά το 2023.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Ελίνα Κυρατζή αναφέρθηκε στον θεσμό της Ακαδημίας, ο οποίος επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού που αγαπούν την εταιρεία και την εργασία τους σε αυτή να αξιολογηθούν σε ευρεία επαγγελματική βάση, να γνωρίσουν πιο καλά τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας μέσω ειδικά δημιουργημένων ασκήσεων και να ανελιχθούν εντός του οργανισμού.

Αναλύοντας τα πολλαπλά ωφελήματα για τους αποφοίτους της Ακαδημίας, επεσήμανε ότι μέσω των ασκήσεων που παρουσιάζονται στα Κέντρα Ανάπτυξης, οι απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους κλάδους του λιανικού εμπορίου και της εστίασης στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία και να επιλύσουν με δομημένο τρόπο προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους. Παράλληλα, η κ. Κυρατζή εξήγησε ότι με κάθε θέση προαγωγής δίνεται και το ανάλογο αναβαθμισμένο πακέτο απολαβών.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε ως ζωτικής σημασίας τη συμβολή της Deloitte στην όλη διαδικασία, καθώς μέσω της συνεργασίας των δύο oργανισμών δημιουργήθηκαν και πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση τα Κέντρα Ανάπτυξης, στα οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης η Ελίνα Κυρατζή στη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού, η οποία επηρεάζει πλέον όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και όλες τις βαθμίδες προσωπικού, παρακινώντας, όπως είπε, τους εργοδότες να αυξάνουν τα ωφελήματα που προσφέρουν για να διατηρήσουν τους εργαζόμενους τους και να προσελκύσουν νέα μέλη στις ομάδες τους.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ για το 2023 και ποια τα επιτεύγματά της όλα αυτά τα χρόνια;

Η Ακαδημία της εταιρείας Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ δημιουργήθηκε το 2016 και διεξάχθηκε για 6η φορά το 2023. Η Ακαδημία αποτελεί οδό μέσω της οποίας εντοπίζονται, αξιολογούνται και αναπτύσσονται συνάδελφοι των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και των Bean Bar που έχουν τα κύρια χαρακτηριστικά - καλλιεργημένα ή μέχρι στιγμής ακαλλιέργητα - για να αναλάβουν αναβαθμισμένα καθήκοντα και θέσεις προαγωγής.

Ο θεσμός της Ακαδημίας επιτρέπει στα μέλη της ομάδας μας που διαπρέπουν και αγαπούν την εταιρεία μας και την εργασία τους σε αυτή, να αξιολογηθούν σε ευρεία επαγγελματική βάση, να γνωρίσουν πιο καλά τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας μας μέσω ειδικά δημιουργημένων ασκήσεων και να ανελιχθούν εντός του οργανισμού.

Για την εταιρεία, η Ακαδημία έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, αφού δίνει την ευκαιρία σε άτομα που την γνωρίζουν καλά και που ασπάζονται την κουλτούρα της να επιβραβευθούν με την συμμετοχή τους και την πιθανή προαγωγή τους.

Οι 19 απόφοιτοι της Ακαδημίας 2023 είχαν αποτελέσματα υψηλού επιπέδου. Από τα 153 άτομα που έχουν αποφοιτήσει από την Ακαδημία μέχρι στιγμής, 45% έχουν αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα μετά την συμμετοχή τους.

Είναι με μεγάλη χαρά και περηφάνια που βλέπουμε Διευθυντές, Υπεύθυνους Τμημάτων και άτομα που πλέον χειρίζονται τμήματα σε Παγκύπρια βάση, να έχουν αναλάβει τα υφιστάμενα καθήκοντά τους μετά την αποφοίτηση τους από την Ακαδημία μας.

Πολλαπλά ωφελήματα και αναβαθμισμένο πακέτο απολαβών

Ποιες προοπτικές διανοίγονται για τους συμμετέχοντες και ποια κίνητρα τους προσφέρονται;

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας έχουν πολλαπλά ωφελήματα από την όλη διαδικασία. Μέσω των ασκήσεων που παρουσιάζονται στα Κέντρα Ανάπτυξης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους κλάδους του λιανικού εμπορίου και της εστίασης στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, και να επιλύσουν με δομημένο τρόπο προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους.

Λαμβάνουν τα αναλυτικά τους αποτελέσματα και έτσι μπορούν να δουν τους τομείς στους οποίους διαπρέπουν, αλλά και σημεία προς βελτίωση, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν μέσω στοχευμένων εκπαιδεύσεων ή προσωπικών αποφάσεων. Επίσης, έχουν πλέον στη διάθεσή τους μετρήσιμα στοιχεία που θα εξεταστούν από τους αρμόδιους όταν προκύψει θέση προαγωγής την οποία οι συνάδελφοι μπορούν να αναλάβουν.

Νοείται πως με κάθε θέση προαγωγής δίνεται και το ανάλογο αναβαθμισμένο πακέτο απολαβών. Ευχόμαστε πως με την ανάληψη νέων καθηκόντων μετά τη συμμετοχή τους στην Ακαδημία οι συνάδελφοι νιώθουν περηφάνια και αίσθημα επίτευξης, καθώς με τις ικανότητες τους, την θέληση και την εργασία τους κατάφεραν να αναβαθμιστούν επαγγελματικά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας παρέχει ο εργοδότης μας.

elinakyratziacademyin

Ζωτικής σημασίας η συνεργασία με Deloitte

Ποια η σημασία και τα οφέλη της συνεργασίας με την Deloitte;

Η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Bean Bar γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte. Η συμβολή της Deloitte είναι ζωτικής σημασίας στην όλη διαδικασία, καθώς είναι μέσω της συνεργασίας μας που δημιουργήθηκαν και που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση τα Κέντρα Ανάπτυξης στα οποία συμμετέχουν οι συνάδελφοί μας.

Οι συνεργάτες μας είναι γνώστες για τον ορθό τρόπο διεξαγωγής των αξιολογήσεων που γίνονται στα πλαίσια της Ακαδημίας και των αναλύσεων τους, με σκοπό την δημιουργία αποτελεσμάτων με μεγάλη λεπτομέρεια, τα οποία προσφέρουν σφαιρική και εκτενή ανάλυση για τον κάθε συμμετέχοντα.

Η συμμετοχή στην Ακαδημία περιλαμβάνει επίσκεψη στα γραφεία της Deloitte στη Λευκωσία για την διεξαγωγή των Κέντρων Ανάπτυξης.

Εκτός από τις γνώσεις και την εξειδίκευση που προσφέρει η συνεργασία, οι απόφοιτοι της Ακαδημίας αναφέρουν πως η παρουσία των ατόμων της Deloitte σε όλη την διάρκεια δημιουργεί μια πρωτόγνωρη, θετική και ευχάριστη εμπειρία.

Τα κίνητρα στο προσωπικό

Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι μια εταιρεία/ένας οργανισμός μπορεί να διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό, αλλά και να προσελκύσει εργατικό δυναμικό, μιας και η έλλειψη προσωπικού είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριοποίησης;

Η δυσκολία στην εξεύρεση προσωπικού επηρεάζει πλέον όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και όλες τις βαθμίδες προσωπικού, παρακινώντας τους εργοδότες να αυξάνουν τα ωφελήματα που προσφέρουν για να διατηρήσουν τους εργαζόμενους τους και να προσελκύσουν νέα μέλη στις ομάδες τους.

Ως γνωστόν, προτεραιότητες για κάθε εργαζόμενο είναι η δίκαιη, ορθή και έγκαιρη αμοιβή, η εργασία σε θετικό περιβάλλον και σε οργανισμούς που δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης και ανέλιξης. Οι εργαζόμενοι του σήμερα αποζητούν επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν σε πολλαπλές πτυχές της ζωής τους με διαφορετικούς τρόπους.

Το 2020 έβαλε για τα καλά την ευέλικτη εργασία και την επιλογή εργασίας από το σπίτι στα ζητούμενα των εργαζομένων, ενώ το αυξημένο κόστος ζωής ωθεί τους οργανισμούς στο να παρέχουν ωφελήματα που βοηθούν ενεργά και οικονομικά τις ομάδες τους στην καθημερινότητα τους, όπως είναι διάφορες συνδρομές και εκπτώσεις.

Με γνώμονα τους ανθρώπους μας, τις ανάγκες τους και τον στόχο μας να παραμείνουμε εργοδότης προτίμησης, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar παρέχουν σειρά ωφελημάτων, συμπεριλαμβανομένου έκπτωσης σε όλα μας τα προϊόντα, πλήρεις υποτροφίες σε Πανεπιστήμια για τα μέλη της ομάδας μας και τα εξαρτώμενα παιδιά τους, πρόσβαση σε γιατρό εργασίας και δωρεάν επισκέψεις σε πιστοποιημένο διατροφολόγο.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών