Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, μία από τις κορυφαίες και πιο άρτια οργανωμένες μαρίνες στην ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε στην ανάπτυξη της υπηρεσίας “Vessel Check”. Η νέα υπηρεσία προσφέρει στους ιδιοκτήτες σκαφών ολοκληρωμένη λύση συνεχούς ελέγχου και προειδοποίηση για την κατάσταση του σκάφους τους. Με την καινοτόμο υπηρεσία παρέχεται διαρκής παρακολούθηση των ελλιμενισμένων σκαφών εξασφαλίζοντας ότι είναι αξιόπλοα και έτοιμα ανά πάσα στιγμή προς χρήση από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς ταλαιπωρία ή «εκπλήξεις» λίγο πριν τον απόπλου.

ayianapamarinavessel2

Πρόκειται για ένα περιοδικό πρόγραμμα πρόληψης που αφορά σκάφη ελλιμενισμένα στη Μαρίνα. Μέσω του προγράμματος περιοδικού ελέγχου καθώς και 24ωρης ηλεκτρονικής παρακολούθησης με αισθητήρες, εξασφαλίζεται η άρτια λειτουργία των ηλεκτρονικών και μηχανικών μερών του σκάφους. Ο έλεγχος εκτείνεται σε όλα τα ζωτικής σημασίας σημεία του σκάφους, από το μηχανοστάσιο μέχρι και τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά συστήματα. Η μοναδική αυτή υπηρεσία εκτελείται με δύο τρόπους:

α. Ο Περιοδικός φυσικός έλεγχος κατάστασης του σκάφους από το προσωπικό της Μαρίνας.

β. Με 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση με αισθητήρες (sensors) εντός του σκάφους, οι οποίοι διαβιβάζουν πληροφορίες στο κέντρο ελέγχου της Μαρίνας σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρέχει την υπηρεσία “Vessel Check” σε προνομιακή τιμή, προσφέροντάς την μειωμένη κατά 40% της αρχικής. Η προνομιακή τιμή με το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας εφαρμόζεται ως «γνωριμία και εξοικείωση» των σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών στη μαρίνα.

ayianapamarinavessel3

Εκτός από την υπηρεσία “Vessel Check”, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών για σκάφη αναψυχής και περιλαμβάνουν:

- Ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών με γερανό δυνατότητας έως 150 τόνους ή συνολικού μήκους 36 μ. (LOA) – ο μεγαλύτερος διαθέσιμος στην Κύπρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Maintenance Docking: Γενική επιθεώρηση και συντήρηση που περιλαμβάνει επισκευή ή αντικατάσταση φθαρμένων υλικών, υδροβολή υφάλων, βαφή, συντήρηση κινητήρα κλπ.

- Υδροβολή: Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας συστήματα για τον καθαρισμό υφάλου.

- Primer: Εξασφαλίζει ένα πιο λείο και μακροχρόνιο φινίρισμα και επιπλέον, παρέχει ένα πρόσθετο στρώμα άμυνας προστατεύοντας το εξωτερικό του σκάφους από ζημιές και φθορά.

- Antifouling: Προστατευτική επίστρωση κάτω από την ίσαλο γραμμή, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της εμφάνισης, της απόδοσης και της δομικής ακεραιότητας ενός σκάφους.

- Συντήρηση προπέλας: Η τακτική συντήρηση αποτρέπει προβλήματα διάβρωσης και σπηλαίωσης ώστε το σκάφος να αποδίδει τα βέλτιστα.

- Γυάλισμα: Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας λείας και γυαλιστερής επιφάνειας που είτε γίνεται στο χέρι είτε με εξειδικευμένα χημικά προϊόντα.

- Φροντίδα ανοξείδωτων μετάλλων και ξύλινων επιφανειών: Με τη συντήρηση και τη διατήρηση της καθαρότητάς του, διατηρείται η αντοχή και η οπτική του βέλτιστη αισθητική.

- Πλύσιμο εξωλέμβιου κινητήρα με καθαρό νερό: Το πλύσιμο του κινητήρα με καθαρό νερό στον κινητήρα μετά από κάθε χρήση, το αλάτι, τα υπολείμματα και οι ρύποι ξεπλένονται, αποτρέποντας τη διάβρωση.

- Αντικατάσταση και καθαρισμός δερμάτινων επενδύσεων.

- Αντικατάσταση ανόδων ψευδαργύρου: Απαραίτητη για την προστασία του σκάφους από την ηλεκτρόλυση. Προσφέρει συνεχή προστασία στα μεταλλικά εξαρτήματα του σκάφους, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.

- Αμμοβολή: Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση παλαιών χρωμάτων και σκουριάς από την επιφάνεια του σκάφους.

- Θεραπεία Όσμωσης: Αφαίρεση του υποθαλάσσιου gelcoat και σχολαστικό στέγνωμα της επιφάνειας για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως θύλακων αερίων.

- Propspeed Application: Εφαρμογή επίστρωσης σε μεταλλικά μέρη κάτω από την ίσαλο γραμμή. Αυξάνει την ταχύτητα με βέλτιστη απόδοση καυσίμου.

- Επισκευές και φινιρίσματα gelcoat και fiberglass: Εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση ζημιών που προκύπτουν κατά τον ελλιμενισμό όπως π.χ. γρατσουνιές.

ayianapamarinavessel4

«Η νέα υπηρεσία “Vessel Check” που παρέχεται από το έμπειρο και άρτια εξειδικευμένο προσωπικό μας, σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αιχμής και τις άριστες υποδομές που διαθέτει η Μαρίνα Αγίας Νάπας, διασφαλίζει μια ολοκληρωμένη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών, προς όφελος των πελατών της Μαρίνας», δήλωσε ο Chief Marina Officer, κ. Κώστας Φυτιρής.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί επίσημο λιμάνι εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία ενώ παράλληλα είναι η πρώτη μαρίνα στην Κύπρο που φέρει την πιστοποίηση ISO 13687-1. Από το 2022 είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία ενώ στις εγκαταστάσεις της μπορούν να ελλιμενισθούν superyachts μέχρι 110 μέτρα (LOA).

Εκτός από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει στο Boatyard, διαθέτει συνολικά 600 θέσεις ελλιμενισμού εκ των οποίων 360 θέσεις στο νερό, 160 στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Dry Stack και περί τα 80 σκάφη στο Dry Dock.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία “Vessel Check” μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση marinacs@marinaayianapa.com ή στο τηλέφωνο +357 23 300 560.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ