Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων

Οι εξελίξεις στον τομέα των ακινήτων περιλαμβάνουν νομισματικές εξελίξεις, πολεμικές συρράξεις, νέες γεωπολιτικές στρατηγικές και νέες τεχνολογίες οι οποίες με τη σειρά τους αλλάζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. Πώς οι αλλαγές αυτές δημιουργούν νέες τάσεις και προτεραιότητες στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο;

Ερώτημα που απάντησε ο Κρίτωνας Ονησιφόρου, Διευθυντής Πωλήσεων της Altia στο πλαίσιο του 18ου Συνέδριου και Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Ο κ. Ονησιφόρου δήλωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ανάγκη για κατοικίες – κάτι που αναμένεται ότι θα συνεχίσει σε παρόμοια επίπεδα για τα επόμενα 7-8 χρόνια.

Μετά το πέρας της εν λόγω χρονικής περιόδου, εκτιμάται πως εάν δεν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός ποιοτικής μετανάστευσης, η ζήτηση κατοικιών θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σχολίασε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει κανένας φορέας - κρατικός ή ιδιωτικός – που να διενεργεί εμπεριστατωμένες μελέτες αναφορικά με την μελλοντική ζήτηση κατοικιών σε σχέση με την προσφορά.

Έκανε λόγο για σκαμπανεβάσματα λόγω ανισορροπίας ζήτησης προσφοράς, ενώ, στα σημαντικά σημεία της παρουσίασής του είναι και το γεγονός ότι η έλλειψη οικιστικών μονάδων ακολουθείται επίσης και από την έλλειψη διαθέσιμης γης για οικόπεδα. Πρέπει να υπάρχει 4% διαθεσιμότητα των ακίνητων με βάση έρευνες του εξωτερικού, είπε.

Η έλλειψη οικοπέδων είναι επίσης ένα ζήτημα που έθεσε, όπως και την ανάγκη για κίνητρα προσιτής κατοικίας.

Το Συνέδριο παρουσίασε η Altia.

Δειτε Επισης

Τι σκέφτονται στην Τράπεζα Κύπρου για πιθανές εξαγορές και η ορθή απόφαση για επάνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μείωσε κατά 1.300 άτομα το προσωπικό της, δεν σχεδιάζει οποιοδήποτε μεγάλο νέο σχέδιο εξόδου η Τράπεζα Κύπρου
Piraeus Residences by Cyfield: Nέα μοντέρνα οικιστική ανάπτυξη στη Λευκωσία
Τι θέλει να γνωρίζει για πιθανή χρηματοδότηση ή όχι του Great Sea Interconnector η Τράπεζα Κύπρου-Το μήνυμα Πανίκου Νικολάου
Μικρή ετήσια άνοδος στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιανουάριο
Στα €0,48 ανά μετοχή το μέρισμα της Τράπεζας Κύπρου για το 2024-Σχεδόν διπλάσιο από το 2023
Ρόδον: Το Δ.Σ. υιοθετεί ομόφωνα τη θέση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για εξαγορά-«Δίκαιη και εύλογη η αντιπαροχή €3 ανά μετοχή»
Balram Chainrai: Στο 36,14% ανήλθε η συμμετοχή του στο «Ρόδον»
Εφετείο: Το Κτηματολόγιο δεν έχει καθήκον ενημέρωσης αγοραστή για προηγούμενα αγοραπωλητήρια
Τρ. Κύπρου: Κέρδη €508 εκατ. και προτεινόμενο ποσοστό διανομής 50% το 2024-Θα εξεταστεί η εισαγωγή ενδιάμεσων μερισμάτων