ΟΣΙΚΑ: Γεμάτα τα κέντρα εστίασης το τριήμερο, άγγιξαν το 100% οι πληρότητες

Οι επιχειρήσεις των κέντρων εστίασης και διασκέδασης γέμισαν με κόσμο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αλλά και το προηγούμενο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου, ο οποίος σημείωσε πως η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε στο 80-90% παγκύπρια, ενώ στις παράλιες περιοχές άγγιξε το 100%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι και το επόμενο τριήμερο θα δώσει «οικονομική ένεση» και ανακούφιση στους επιχειρηματίες. Τα κέντρα αναψυχής συνέχισε, «είχαν την τιμητική τους» και όλα τα παράλια κέντρα εστίασης, από τον Πύργο Τηλλυρίας μέχρι την Αγία Νάπα, είχαν κρατήσεις, σημειώντας την «οικονομική ένεση» από ντόπιους πελάτες μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο, κυρίως στις παράλιες περιοχές της Πάφου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, δεν υπάρχει ικανοποιητική διακίνηση τουριστών από άλλες χώρες.

Ευελπιστούμε, συνέχισε ο κ. Θρασυβούλου, ότι και το επόμενο τριήμερο, θα λειτουργήσει το ίδιο με την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής «ώστε οι επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα».

Χτες, Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, την τιμητική τους είχαν κυρίως οι ψαροταβέρνες, προσφέροντας φρέσκο ψάρι, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την νέα τουριστική σεζόν και ευχήθηκε να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Σίγουρα, πρόσθεσε, γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Εμείς συνέχισε, «έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις μας, ότι πρέπει σιγά-σιγά να κτίζουμε και να δημιουργούμε νέες προοπτικές με νέες πτήσεις από νέους προορισμούς, ούτως ώστε ο κόσμος με τα νέα δεδομένα να επιλέγει και να πηγαίνει στην χώρα, που επιθυμεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου