Powered by

ΟΣΙΚΑ: Γεμάτα τα κέντρα εστίασης το τριήμερο, άγγιξαν το 100% οι πληρότητες

Οι επιχειρήσεις των κέντρων εστίασης και διασκέδασης γέμισαν με κόσμο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αλλά και το προηγούμενο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου, ο οποίος σημείωσε πως η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε στο 80-90% παγκύπρια, ενώ στις παράλιες περιοχές άγγιξε το 100%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι και το επόμενο τριήμερο θα δώσει «οικονομική ένεση» και ανακούφιση στους επιχειρηματίες. Τα κέντρα αναψυχής συνέχισε, «είχαν την τιμητική τους» και όλα τα παράλια κέντρα εστίασης, από τον Πύργο Τηλλυρίας μέχρι την Αγία Νάπα, είχαν κρατήσεις, σημειώντας την «οικονομική ένεση» από ντόπιους πελάτες μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο, κυρίως στις παράλιες περιοχές της Πάφου και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, δεν υπάρχει ικανοποιητική διακίνηση τουριστών από άλλες χώρες.

Ευελπιστούμε, συνέχισε ο κ. Θρασυβούλου, ότι και το επόμενο τριήμερο, θα λειτουργήσει το ίδιο με την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής «ώστε οι επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα».

Χτες, Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, την τιμητική τους είχαν κυρίως οι ψαροταβέρνες, προσφέροντας φρέσκο ψάρι, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την νέα τουριστική σεζόν και ευχήθηκε να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Σίγουρα, πρόσθεσε, γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Εμείς συνέχισε, «έχουμε καταθέσει τις θέσεις και τις απόψεις μας, ότι πρέπει σιγά-σιγά να κτίζουμε και να δημιουργούμε νέες προοπτικές με νέες πτήσεις από νέους προορισμούς, ούτως ώστε ο κόσμος με τα νέα δεδομένα να επιλέγει και να πηγαίνει στην χώρα, που επιθυμεί», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Χ. Παπαχαραλάμπους: Πώς η Κύπρος θα μετατραπεί σε ολόχρονο προορισμό και ο στόχος για τουρισμό από ΗΠΑ και Ινδία
Κ. Κουμής: Αξιοσημείωτες επιδόσεις στις ειδικές μορφές τουρισμού-«Κλειδί» για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της Hermes για επέκταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου...Οι νέες αγορές-στόχοι
Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο
Τα Coffeehouse παρουσιάζουν το νέο 100% Arabica Specialty Blend
Επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένο το Yianna Marie στον Πρωταρά
Ανοίγει ο εξωτερικός χώρος του La Petite Maison στο Parklane-Επίσημο opening με ένα μοναδικό πάρτι
Η ΕΤΑΠ επαναφέρει για το επόμενο δίμηνο τη δωρεάν εκδρομή στον Ακάμα
Ονειρεμένες βραδιές στο Anaïs Restaurant & Bar του City of Dreams Mediterranean
Οδικός χάρτης Wizz Air για επίτευξη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος-Ρεαλιστική προσέγγιση βασισμένη στα τρία «F»