ΤΕΠΑΚ/Cy-Driver: Μια πιλοτική εφαρμογή για εξοικείωση τουριστών με την οδήγηση στην Κύπρο

Μια πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την εξοικείωση, ενημέρωση, εκπαίδευση και αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων οδήγησης των πιθανών τουριστών που θα επισκεφθούν την Κύπρο, δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η δημιουργία της εν λόγω εφαρμογής με την ονομασία «Cy-Driver» έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ανθρωποκεντρικός Σχεδιασμός», με διδάσκουσα τη Δρα Αικατερίνη Μαύρη.

Στόχος της εφαρμογής είναι να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα των χρηστών όσον αφορά στην οδήγηση στην αριστερή (ή αντίθετη) πλευρά του δρόμου και να μειωθεί σημαντικά το ρίσκο απόρριψης της Κύπρου ως ταξιδιωτικού προορισμού.

Η Λειτουργός της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, κ. Αγγέλα Φραγκεσκίδου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φοιτητές και φοιτήτριες που εργάστηκαν για αυτήν την πιλοτική εφαρμογή, Κυριάκο Λαού, Μαρία Χαραλάμπους και Άντρα Έλενα Παναίντε, αναφορικά με τη χρησιμότητα της εφαρμογής και τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο, το οποίο ετοίμασε ο φοιτητής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ, Άδωνης Φιλιππίδης.

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί