Σε διαβούλευση νέα γραφειακή ανάπτυξη στη Λευκωσία με κόστος 20 εκατ. ευρώ

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται νέα γραφειακή ανάπτυξη στον Στρόβολο, που φέρει την ονομασία «APPLE TREE & PEAR OFFICE» και της οποίας το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Η προτεινόμενο ανάπτυξη θα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια με κοινή βάση (πιλοτή) διαφορετικών επιπέδων. Το ένα κτίριο θα ανέλθει στα 42,3 μέτρα (Πύργος Α - 11 υπέργειοι όροφοι) και το άλλο 19,5 μέτρα (Πύργος Β – πέντε υπέργειοι όροφοι).

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν με την ανάληψη όλων των απαραίτητων αδειών και αναμένεται ότι θα διαρκέσουν περίπου 28 μήνες.

Το APPLE TREE & PEAR OFFICE χωροθετείται στον Δήμο Στροβόλου, σε τεμάχιο επί της οδού Μαραθάσας. Το υπό μελέτη τεμάχιο βρίσκεται στην συμβολή 2 σημαντικών λεωφόρων της πόλης (Στροβόλου και Σπύρου Κυπριανού).

1

Τι θα περιλαμβάνει η προτεινόμενη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκε από τον κύριο του έργου στην Περιβαλλοντική Αρχή, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα κτίριο δύο τμημάτων.

Το ένα τμήμα θα αποτελείται από 11 υπέργειους ορόφους (Πύργος Α), ενώ το δεύτερο τμήμα θα αποτελείται από πέντε υπέργειους ορόφους (Πύργος Β).

Τα δύο τμήματα έχουν κοινά δύο υπόγεια ενιαία επίπεδα, όπως και τα πρώτα δύο υπέργεια επίπεδα. Ωστόσο, πρόκειται για δύο ανεξάρτητα λειτουργικά κτίρια.

ΚΤΙΡΙΟ

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στον χώρο υφίσταται κτίριο δύο υπέργειων επιπέδων, το οποίο θα κατεδαφιστεί πριν από την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου.

Ο πύργος Α (11 ορόφων) θα αποτελείται από τον ισόγειο χώρο, το επίπεδο ένα (1) που προσφέρει μεγάλους χώρους συνεδριάσεων και μια κοινόχρηστη καφετέρια για αποκλειστική χρήση. Οι υπόλοιποι οκτώ (8) όροφοι προορίζονται για γραφειακή χρήση, ενώ στον τελευταίο όροφο θα διαμορφωθεί ένας μεγάλος συνεδριακός χώρος.

11

Ο πύργος Β (5 όροφοι), θα αποτελείται από τον ισόγειο χώρο και τέσσερις (4) ορόφους που προορίζονται για γραφειακή χρήση.

Στο επίπεδο του ισογείου θα υπάρχει ένα ενιαίος γραμμικός χώρος στάθμευσης οχημάτων, κάτω από τον οποίο θα χωροθετούνται και οι δύο χώροι υποδοχής.

22

Ο κύριος κτιριακός όγκος της ανάπτυξης (Πύργος Α) θα χωροθετείται στη δυτική πλευρά του τεμαχίου, κοντά στον ανισόπεδο κόμβο, δημιουργώντας μια έντονη παρουσία στον αστικό ιστό τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της πρωτεύουσας.

33

Όπως αναφέρει η μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, η χωροθέτηση του σε μια συμβολή δύο σημαντικών λεωφόρων της πόλης (Στροβόλου και Σπύρου Κυπριανού), αποτέλεσε σημαντική παράμετρο για το σχεδιασμό ενός κτιρίου ειδικής σημαντικότητας και αναφοράς.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αποσκοπεί να βελτιώσει και να αναβαθμίσει την περιοχή, ενώ θα εκμεταλλευτεί γη η οποία μπορεί να θεωρηθεί ότι χρίζει αναβάθμισης τόσο δομικά όσο και οπτικά.

Δειτε Επισης

«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου
Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει τα κίνητρα για κατεδάφιση παλαιών και επικίνδυνων οικοδομών