Powered by

Σαν έτοιμοι από καιρό να ταξιδέψουν οι Κύπριοι... Κάνουν ανάρπαστα τα ταξιωτικά πακέτα

Σαν έτοιμοι από καιρό να ταξιδέψουν οι Κύπριοι, οι οποίοι αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαδοχικά τριήμερα και με την εορταστική περίοδο του Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών, κάνουν κυριολεκτικά ανάρπαστα τα ταξιδιωτικά πακέτα και ετοιμάζουν βαλίτσες για αγαπημένους τους προορισμούς.

Σαφής περί τούτου ήταν η εικόνα που σκιαγραφήθηκε χθες από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTTA), η οποία παραχωρήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυσή του.

Από τα πλέον αρμόδια χείλη, αυτά του προέδρου του ACTTA Χάρη Παπαχαραλάμπους και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Χρίστου Χρίστου, ειπώθηκε πως τα επερχόμενα τριήμερα είναι όλα sold out, με ελάχιστα πακέτα να έχουν απομείνει.

Την ίδια ώρα, ενόψει Πάσχα, οι κρατήσεις επίσης οδεύουν προς εξάντληση, με την Ελλάδα να αποτελεί μακράν τον πλέον προσφιλή προορισμό των Κυπρίων, ειδικότερα η Κέρκυρα, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως είναι το Παρίσι.

Εξίσου πανομοιότυπα είναι τα μηνύματα και με φόντο την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, με τα πακέτα να είναι ήδη αναρτημένα στις ιστοσελίδες των διοργανωτών ταξιδιών και τις κρατήσεις να έχουν αρχίσει.

Χαρακτηριστική, η έκκληση του κ. Παπαχαραλάμπους προς τους ενδιαφερόμενους, όπως προβούν έγκαιρα στις αγορές των ταξιδιών τους, ώστε να μην αναγκαστούν να καταβάλουν το αυξημένο κόστος της τελευταίας στιγμής.

Όσον αφορά τους αγαπημένους προορισμούς, η πρωτοκαθεδρία βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα, η οποία απολαμβάνει το 1/3 των ταξιδιών.

Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, που προσελκύει ποσοστό 10%-12% των Κυπρίων, την ώρα πάντως που κερδίζουν έδαφος και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί(σ.σ. Γαλλία και Γερμανία), κυρίως πόλεις στις οποίες υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Ζήτημα οι παρανομίες...

Όλα αυτά πάντως, την ώρα που μια σειρά προβλημάτων ταλανίζουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ανάμεσά τους, οι παρανομίες που παρουσιάζονται στον τομέα των κρατήσεων και χώρων διαμονής. Με την ανάγκη πάταξης τέτοιου είδους φαινομένων, να τονίζεται από τον πρόεδρο του ACTTA στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου.

Συγκεκριμένα, διοργανώνονται από διάφορα άτομα εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα γάμοι, στην Κύπρο ή ταξίδια στο εξωτερικό, χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες άδειες που απαιτούνται για να ονομάζονται ταξιδιωτικά γραφεία.

Η δράση τους είναι κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας πακέτα ταξιδιών και εκδρομές στην Κύπρο. Με τον αχανή χαρακτήρα των κοινωνικών δικτύων ωστόσο, να καθιστά αδύνατο τον εντοπισμό τους και την επιβολή κάποιας ποινής.

Δυνατό και το 2024

Σε ό,τι αφορά την βιομηχανία των ταξιδιών γενικότερα, αυτό που φαίνεται μέσα από τα στοιχεία και τους αριθμούς των καθ' ύλην αρμόδιων, είναι πως έχει επιστρέψει και ανακάμψει για τα καλά.

Το 2023 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον εξερχόμενο τουρισμό της Κύπρου, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2024 συγκλίνουν στο ότι η ταξιδιωτική κίνηση προς και από την Κύπρο θα παρουσιάσει ελαφριά μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, κυρίως ως αποτέλεσμα της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Άξια αναφοράς είναι εξάλλου η παρατηρούμενη επιστροφή του κοινού στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στην ασφάλεια που του προσφέρει, δεδομένου πως οι ταξιδιώτες, αγοράζοντας τα ταξίδια τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, δεν θα υποστούν οποιαδήποτε ζημιά λόγω αστάθμητων παραγόντων, όπως για παράδειγμα απεργίες σε αεροπορικές εταιρείες ή αεροδρόμια, ή αναβολές και ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρικών συνθηκών κτλ.

Δειτε Επισης

Με πληρότητα στο 85% τα αεροσκάφη που ήλθαν στην Κύπρο τον Μάιο-Αυξημένος ο δείκτης αυτό το διάστημα
Καπνός χωρίς φωτιά... Κανένα περιστατικό ακύρωσης πτήσης προς την Κύπρο λόγω των πυρκαγιών
Σειρά συναντήσεων Κουμή στην Ιορδανία-Προτείνει νέο ολοκληρωμένο πλάνο συνεργασίας η Κύπρος
City of Dreams Mediterranean: To εμβληματικό Jeep® Wrangler Sahara το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού Jeep® Journey
Όχι στην Περνέρα το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων-Έκκληση από τους διευθυντές ξενοδοχείων στην κυβέρνηση
Ευκαιρία να... σκοράρουν-Μπαρ και παμπ ετοιμάζονται να κάνουν παιχνίδι με φόντο το Euro 2024
Bean Bar: Τριλογία ολόφρεσκων χυμών για δροσιά το καλοκαίρι
Ένα νέο concept στην καρδιά της Λευκωσίας... Το «Boba Island» στην Λήδρας
Wizz Air: Αυξάνει πτήσεις από και προς Λάρνακα για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο
Έσοδα από τον τουρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 23 χρόνων