Nicosia Economic Congress: Ο λόγος στους επιχειρηματικούς ηγέτες

Ομιλίες, τοποθετήσεις και αναλύσεις από επιχειρηματίες και διαμορφωτές πολιτικής και ακαδημαϊκούς που θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και προβλέψεις για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει το Nicosia Economic Congress που πραγματοποιείται τον ερχόμενο μήνα.

Για 14η συνεχή χρονιά το Συνέδριο ετοιμάζεται να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις σημαντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πεδίο κατά τα επόμενα χρόνια, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ενώπιον των κυπριακών επιχειρήσεων και τους βέλτιστους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Το σπουδαίο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου επιχειρηματίες όπου καταγράφονται οι πολιτικές που θα θωρακίσουν την κυπριακή οικονομία και θα ενισχύσουν το κυπριακό επιχειρείν, καθώς και το πώς το κράτος δίνει ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του ταμείου ανάκαμψης, των ευρωπαϊκών κονδυλίων, των μέτρων για περαιτέρω διαφάνεια και της ενίσχυσης του brand της Κύπρου στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, CEO’s και υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υπουργούς, εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας.

Εξαιρετικές αναμένεται να είναι και φέτος οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης όπου τα πιο καυτά θέματα τίθενται επί τάπητος. Εξ’ αυτών ξεχωρίζει η συζήτηση πάνελ στο πλαίσιο της οποίας επιχειρηματικοί ηγέτες θα συζητήσουν για την πορεία της οικονομίας και το μέλλον του επιχειρείν.

Ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια, ποια τα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων και πως το κράτος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη; Τις εκτιμήσεις τους θα μοιραστούν με το κοινό οι Χρίστος Β. Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου, Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής της Philip Morris Κύπρου & Μάλτας και Νικόλας Κυριακίδης, Συνέταιρος στην Harris Kyriakides.

Οι επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, τα ζητήματα που βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα, όπως επίσης τους τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου

Οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν εξάλλου θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και οι εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group

Συντονιστής: IMH

Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών