Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου επιβεβαίωσε την Παρασκευή, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, πληροφορίες για επιστροφή της κοινοπραξίας CPP-METRON CONSORTIUM LTD στις εργασίες της το Σάββατο.

Η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή του τερματικού υποδοχής φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη «για να παρακολουθήσουμε αυτά τα οποία επιδιώκουμε για να επισπευσθεί η όλη διαδικασία».

«Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του έργου και επικοινωνία του Υπουργείου με την κοινοπραξία, χωρίς να αγγίζονται συμβατικά θέματα», κατέληξε.

Η ανακοίνωση της κοινοπραξίας

Εξάλλου, τη διαβεβαίωση προς την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα κινητοποιήσει όλους τους πόρους της τη δυναμικότητα της για ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Εισαγωγής Φυσικού Αερίου, στο Βασιλικό, «προς όφελος όλων των πολιτών της Κύπρου», εκφράζει η κοινοπραξία CPP -METRON Consortium Ltd, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ταυτόχρονα, η CMC αναφέρει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ότι οι εργασίες για το έργο θα επαναρχίσουν το πρωί του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2024.

Σε σχέση με τη συνάντηση της Παρασκευής, η κοινοπραξία αναφέρει ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας και του Γενικού Διευθυντή της CPP, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Κίνα στις 15 Μαρτίου του 2024 «με σκοπό την επίλυση θεμάτων που αφορούν το έργο του Τερματικού Σταθμού Εισαγωγής Φυσικού Αερίου, στο Βασιλικό».

«Ο Γενικός Διευθυντής της CPP, από την Κίνα, είναι ευγνώμων και ευχαριστημένος που ο Υπουργός ήταν έτοιμος να τον συναντήσει, δεδομένου ότι όλα τα αιτήματα για συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΤΥΦΑ είτε αγνοήθηκαν είτε απορρίφθηκαν», αναφέρει η CMC στην ανακοίνωση της.

Επιπλέον, η CMC αναφέρει ότι «είναι πολύ εντυπωσιασμένη από τη θετική προοπτική και την ενεργητική προσέγγιση του Υπουργού για την ολοκλήρωση αυτού του έργου με την CMC και τους συνεργάτες της".

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024