INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών

Ως η πόλη που προσφέρει τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο Real Estate εξελίσσεται η Λάρνακα. Σε πρόσφατη ανάλυση της καινοτόμου πλατφόρμας ακινήτων INDEX, η Λάρνακα αναδείχθηκε ως το κατεξοχήν hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών που αναζητούν προσοδοφόρες ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο τομέας καταγράφει σημαντικές εισροές τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές, με γνώμονα την αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων από τις επενδύσεις εν μέσω των επίμονα χαμηλών επιτοκίων καταθέσεων.

Πόλος έλξης τα μεταχειρισμένα ακίνητα με έκπτωση 36%
Εμβαθύνοντας στα στοιχεία, τα οποία εξάγονται από μια δεξαμενή με πέραν των 4.200 καταχωρίσεων ακινήτων στο INDEX, αποκαλύπτεται μια εντυπωσιακή διαφορά στην τιμολόγηση των νέων έναντι των μεταχειρισμένων ακινήτων στη Λάρνακα. Η διάμεση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για τα καινούργια ακίνητα ανέρχεται σε €3.619, ενώ για τα μεταχειρισμένα ακίνητα ανέρχεται σε €2.289 ανά τετραγωνικό μέτρο. Η ανάλυση του INDEX λαμβάνει υπόψη τον ΦΠΑ 19% για τα καινούργια ακίνητα και το τέλος μεταβίβασης ακίνητης ιδιοκτησίας (TTF) 4% για τα μεταχειρισμένα. Αυτή η σημαντική έκπτωση 36% για τα μεταχειρισμένα ακίνητα όχι μόνο τοποθετεί τη Λάρνακα ως ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό αλλά κι ως ιδανική τοποθεσία για όσους αναζητούν το επόμενο σπίτι τους.

Status_gap_sep_gr

Αξιοσημείωτες, αλλά μικρότερες διαφορές, στις τιμές των νέων και των μεταχειρισμένων ακινήτων παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως η Λεμεσός (25% διαφορά), η Λευκωσία (27%), η Πάφος (27%) και η Αμμόχωστος (21%). Τα ευρήματα αυτά βασίζονται σε ανάλυση συνολικά 24.773 νέων ακινήτων και 4.539 μεταχειρισμένων, ένα δείγμα αρκετά ισχυρό ώστε να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα του σημερινού τοπίου της αγοράς.

pie_charts_for_press_gr

Ανερχόμενο αστέρι στις συναλλαγές ακινήτων η Λάρνακα
Οι πληροφορίες που παρέχει το INDEX αναδεικνύουν τη Λάρνακα ως το ανερχόμενο αστέρι στις συναλλαγές ακινήτων και ταυτόχρονα τονίζουν τις ελκυστικές προσφορές που διαθέτει όσον αφορά τις επενδυτικές και οικιστικές ευκαιρίες, οι οποίες την καθιστούν τον προορισμό τόσο για τους επενδυτές που στοχεύουν να μεταπωλήσουν ακίνητα με κέρδος όσο και για τους ιδιώτες που αναζητούν το σπίτι των ονείρων τους.

Ο ιδρυτής της INDEX, Anton Karbanovich, εξηγεί: «Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο των ακινήτων εξελίσσεται, με τον αναπτυσσόμενο "τομέα του flipping" να αφήνει το στίγμα του. Αντικατοπτρίζοντας τις τάσεις στις ΗΠΑ και την Κεντρική Ευρώπη, ένας αυξανόμενος αριθμός μικροεπενδυτών έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στο πεδίο της αγοράς μεταχειρισμένων ακινήτων, να προβαίνει σε ανακαινίσεις και στη συνέχεια να μεταπωλεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με σκοπό το κέρδος (flipping). Η ανάλυση των δεδομένων του INDEX υπογραμμίζει την εξέχουσα θέση που κατέχει η Λάρνακα σ’ αυτή την αγορά, ιδίως στον τομέα των οικιστικών ακινήτων».

Καθώς η αγορά ακινήτων συνεχίζει να εξελίσσεται, καθοδηγούμενη τόσο από τις παγκόσμιες τάσεις όσο και από την τοπική δυναμική, η Λάρνακα ξεχωρίζει ως ο νέος προορισμός για όσους ασχολούνται με τον τομέα των ακινήτων. Τα δεδομένα και οι αναλύσεις που παρέχει το INDEX, αποκαλύπτουν κρυφές ευκαιρίες μέσα στον πολύπλοκο κόσμο των ακινήτων, καθιστώντας το απαραίτητο βοήθημα τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους αγοραστές κατοικιών.

Δειτε Επισης

«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου
Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κατοικίες και διαμερίσματα αυτή την βδομάδα από την Altamira Real Estate
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές