Powered by

Η Reddit στοχεύει σε αποτίμηση $6,4 δισ. στην IPO της

Η Reddit στοχεύει σε αποτίμηση έως και 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά δημόσια εγγραφή στην Wall Street, σε ένα από τα πιο αναμενόμενα χρηματιστηριακά ντεμπούτα των τελευταίων ετών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η εταιρεία, έχει θέσει ως στόχο την πώληση περίπου 22 εκατομμυρίων μετοχών, με εύρος τιμής μεταξύ 31 και 34 δολαρίων, για να συγκεντρώσει έως και 748 εκατομμύρια δολάρια.

Η IPO, ένα σημαντικό τεστ για τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στις νέες εισαγωγές στην Wall Street, θα πραγματοποιηθεί δύο χρόνια αφότου η εταιρεία ξεκίνησε τις σχετικές προεργασίες, ενώ μέχρι στιγμής η υποδοχή φέτος των δημόσιων εγγραφών ήταν μικτή.

Σημειώνεται ότι η επιδιωκόμενη αποτίμηση υπολείπεται της αξίας 10 δισ. δολαρίων που είχε φτάσει η Reddit το 2021 μετά από άντληση κεφαλαίων.

Από το 2005, όταν και "ανέβηκε” στο διαδίκτυο, το Reddit αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μνημειώδης παραμένει άλλωστε η επιτυχημένη "επίθεση” χρηστών της πλατφόρμας σε hedge funds το 2021 για το σορτάρισμα των μετοχών της GameStop, που προκάλεσε χάος στη Wall Street.

Η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, η J.P.Morgan και η Bank of America Securities είναι οι κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης. Η Reddit αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ονομασία "RDDT".

Δειτε Επισης

Εμπορικά αντίποινα Κίνας κατά Ε.Ε.-Στο στόχαστρο οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού
Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο