Σοκολατοειδή: Ακρίβυναν ήδη τα εισαγόμενα, έρχονται πικρές αυξήσεις από Απρίλιο

Την ανιούσα άρχισαν να παίρνουν οι τιμές των σοκολατοειδών προϊόντων, με τις πρώτες αυξήσεις να έχουν ήδη επιβληθεί από τις αρχές της χρονιάς.

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στις υπεραγορές αιτήματα για αυξήσεις, εντούτοις αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Η ραγδαία αύξηση της τιμής του κακάο, η οποία εκτοξεύθηκε κατά 153,55% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023, ώθησε την Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd να επιβάλει από 1η Απριλίου 2024 σημαντικές αυξήσεις, τόσο στα παραγόμενα σοκολατένια προϊόντα όσο και στα προϊόντα εισαγωγής.

Σε ανακοίνωσή του στο ΧΑΚ, ο όμιλος τονίζει ότι προτίθεται σε πρώτο στάδιο να επιφέρει αύξηση στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων της τάξης του 20%-30%, απορροφώντας βραχυπρόθεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Την ίδια ώρα, θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση τον προσεχή Αύγουστο, ανάλογα με την κίνηση των τιμών των προϊόντων κακάο στη διεθνή αγορά, προκειμένου να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει σε ανάλογες τροποποιήσεις.

Ανατιμήσεις από Απρίλιο

Ερωτηθείς σχετικά για τυχόν ανατιμήσεις στα σοκολατοειδή προϊόντα, ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου(ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, ανέφερε στο InBusinessNews ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει οποιαδήποτε αιτήματα από προμηθευτές για αυξήσεις, διευκρινίζοντας ότι τα σχετικά αιτήματα φτάνουν περίπου έναν μήνα πριν την επιβολή της αύξησης.

«Εφόσον επιβληθούν αυξήσεις τον Απρίλιο, τότε τα αιτήματα θα έρθουν μέσα στον Μάρτιο, δηλαδή εντός των προσεχών ημερών», επεσήμανε σχετικά.

Επιβλήθηκαν αυξήσεις έως 12% στις αρχές της χρονιάς

Διευκρίνισε επίσης ότι τον φετινό Ιανουάριο επιβλήθηκαν αυξήσεις 10%-12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2023) σε εισαγόμενα σοκολατοειδή προϊόντα.

Οι αναθεωρημένες τιμές που θα επιβληθούν το προσεχές διάστημα αναμένεται να αφορούν, τόσο τα ντόπια όσο και τα εισαγόμενα προϊόντα σοκολάτας.

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν