Εκτοξεύονται με αυξήσεις-φωτιά οι τιμές των σοκολατένιων προϊόντων στην κυπριακή αγορά... Πάνω κατά 20% με 30%

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων που κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα ως αποτέλεσμα της καλπάζουσας αύξησης της τιμής του κακάο και της σοκολάτας διεθνώς.

Κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, και συγκεκριμένα για την περίοδο Μαρτίου 2023 έως σήμερα, η τιμή του κακάο σε δολάρια Αμερικής κατέγραψε δραματική αύξηση, που σε ποσοστιαία βάση ανέρχεται στο 153,55%.

cocoa price

Για τις σημαντικές αυξήσεις που είναι αναγκασμένη να επιφέρει από την 1η Απριλίου 2024, ενημερώνει καταναλωτές και επενδυτες μέσω ανακοίνωσής της στο ΧΑΚ η Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επερχόμενες αυξήσεις θα αφορούν, τόσο τα παραγόμενα σοκολατένια προϊόντα, αλλά και τα προϊόντα εισαγωγής, κάτι που όπως επισημαίνει, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά της πωλήσεις του ομίλου το 2024, καθώς πολύ πιθανόν να μειωθεί η κατανάλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, και προς αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών, ο όμιλος μελετά διάφορα εναλλακτικά μέτρα, ώστε να αμβλύνει τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές.

«Ο Όμιλος προτίθεται σε πρώτο στάδιο να επιφέρει αύξηση στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων της τάξης του 20-30%, απορροφώντας βραχυπρόθεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση τον προσεχή Αύγουστο, ανάλογα με την κίνηση των τιμών των προϊόντων κακάο στη διεθνή αγορά», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι οι τιμές των μπισκότων Frou-Frou, δημητριακών Golden Choice, προϊόντων αρτοποιίας Bakandy’s, προΪόντων Handy’s snacks και επιδορπίων Mon Ami που δεν περιέχουν κακάο ή σοκολάτα, δεν θα επηρεαστούν και θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση η Alkis H. Hadjikyriacos τονίζει πως σε περίπτωση που οι τιμές του κακάο και της σοκολάτας αποκατασταθούν σε νέα χαμηλότερα επίπεδα, τότε ο όμιλος με τη σειρά του προτίθεται να προβεί σε ανάλογες τροποποιήσεις και μειώσεις.

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
Ανδρέας Σπύρου: Η Κύπρος ιδανικός προορισμός για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ
Αυτά τα κριτήρια πρέπει να πληρούν οι στρατηγικές αναπτύξεις για ταχεία αδειοδότηση
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει το έργο για χάριν του έργου
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
City Med: Νέα ανάπτυξη στον τομέα της υγείας στον Άγιο Ιωάννη Λεμεσού
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης