Ν. Χριστοδουλίδης: Στήριξη επενδυτικού οικοσυστήματος με σειρά μέτρων-«Συνεργάτες μας οι ξένοι επενδυτές»

«Οι ξένοι επενδυτές είστε συνεργάτες μας και οι εισηγήσεις σας είναι πολύτιμες», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στέλνοντας σαφή μηνύματα στήριξης στους ξένους επενδυτές που επιλέγουν την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό και εκφράζοντας της ετοιμότητα της κυβέρνησης να κινηθεί προς παραγωγικές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Foreign Investors Dialogue with the Cyprus Government: from feedback to action» που διοργάνωσε ο Invest Cyprus και που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει τους ξένους επενδυτές ως συνεργάτες, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι απόψεις και εισηγήσεις τους ως προς τις σχετικές διεργασίες.

Στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, κάτι που όπως είπε, επιβεβαιώνεται από τους οίκους αξιολόγησης.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον προϋπολογισμό και την ψήφισή του μέσα από ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή.

«Η κυβέρνηση μας ήδη έχει δώσει την οδηγία για ένα νέο οικονομικό μοντέλο με παραγωγικές επενδύσεις», είπε ακολούθως, λέγοντας ότι αυτή λειτουργεί με στόχο την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Σχετικά με τη φήμη της Κύπρου και την έκθεσή της διεθνώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα με μηδενική ανοχή. Επ’ αυτού μίλησε για το πλαίσιο που τέθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και άλλων νομικών μέτρων που είναι σε ισχύ.

Σχολίασε την ενσωμάτωση προγράμματος για το branding της Κύπρου, μέσω του οποίου τονίζονται τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.

«Έχουμε εμπλουτίσει την στρατηγική για την προσέλκυση επενδυτών και ταλέντων», πρόσθεσε, για να αναφέρει ακόμη, ότι μετά την συνάντηση που προηγήθηκε της σημερινής και λαμβάνοντας υπόψη της εισηγήσεις που κατατέθηκαν την περασμένη φορά, βελτιώθηκε η στρατηγική για προσέλκυση επενδυτών, λήφθηκε υπόψη η Μπλε Kάρτα, έγινε λανσάρισμα προγραμμάτων και ψηφιοποίηση διαδικασιών σε ό,τι αφορά την εγγραφή εταιρειών.

Δειτε Επισης

Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών