Κοινός στόχος τυροκόμων-Μαρίας Παναγιώτου η διαφύλαξη των εξαγωγών χαλλουμιού

Ο στόχος για διαφύλαξη των εξαγωγών του χαλλουμιού είναι κοινός, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου, σε ανακοίνωσή του μετά την χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, είχε χθες την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου, την οποία ο Σύνδεσμος συγχαίρει για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχεται κάθε επιτυχία στο έργο που έχει να επιτελέσει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στην Υπουργό τις θέσεις του γύρω από το θέμα του χαλλουμιού, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις προτάσεις μας, για αντιμετώπισή τους.

Ο Σύνδεσμος χαιρετίζει το γεγονός ότι η ίδια η Υπουργός από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της είχε θέσει υψηλά στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της το θέμα του χαλλουμιού, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση.

«Διαπιστώθηκε επίσης, κι αυτό μας ικανοποιεί, ότι ο στόχος για διαφύλαξη των εξαγωγών του χαλλουμιού είναι κοινός», επισημαίνουν οι τυροκόμοι, τονίζοντας ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με την υπουργό ενόψει και των αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς και της επικείμενης σύσκεψης όλων των ενδιαφερόμενων μερών στην παρουσία του Προέδρου.

Αμετάβλητος στόχος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου παραμένει η προστασία του χαλλουμιού ως το εθνικό μας προϊόν, η διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, η αξιοποίηση όλου του παραγόμενου στην Κύπρο γάλακτος και η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στον κλάδο της τυροκομίας, προς όφελος του τόπου μας και της οικονομίας.

Δειτε Επισης

Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο
Mall of Limassol: Με ισχυρή στήριξη και ηχηρούς tenants θα τρέξει το νέο εμπορικό κέντρο
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο
Fiat: 125 χρόνια ιταλικής φινέτσας, καινοτομίας και… «Dolce Vita»