Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετοχή σε έργο δημιουργίας οικολογικών διαδρομών

Μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Euro MED με τίτλο ‘MED-Routes’, εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου μεταβαίνουν στις 6-8 Φεβρουαρίου στη πόλη Φαέντσα της Ιταλίας για την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση του βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού της Μεσογείου, μέσω της δημιουργίας οικολογικών διαδρομών εντός των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Διαδρομών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, γενικός στόχος του έργου MED-Routes είναι η δημιουργία και η μετάδοση ενός μεσογειακού μοντέλου βιώσιμου τουρισμού σε 4 πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή της μεσογείου και τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου μοντέλου μεσογειακού «αργού τουρισμού/slow tourism» που έχει τις ρίζες του στην κοινή κληρονομιά τεσσάρων μεσογειακών πολιτιστικών διαδρομών.

Οι 4 πολιτιστικές διαδρομές είναι: 1) Πολιτιστική Διαδρομή των κεραμικών 2) Πολιτιστική Διαδρομή των Φοινίκων 3) Δρόμοι της Ελιάς και 4) Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ναπολεόντειων Πόλεων.

Στο έργο συμμετέχουν 8 Ευρωπαίοι εταίροι από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κύπρο.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 27 μήνες και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το κονδύλι που αναλογεί στην ΕΤΑΠ Πάφου ανέρχεται στις €130.000, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες
Shri Manish: To μνημόνιο συνεργασίας Eurobank με ICC, το MoU του NSE IX με ΧΑΚ και η έδρα ινδικών σπουδών ICCR στο Παν. Λευκωσίας
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Ashish Chauhan: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία NSE IX και ΧΑΚ-Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις δύο χώρες
Μεγάλο ενδιαφέρον για επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων-Εξαντλήθηκε το διαθέσιμο ποσό, έκλεισαν οι αιτήσεις
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Γ. Παπαναστασίου: Πώς γεννήθηκε η ιδέα διοργάνωσης του Investopia στην Κύπρο και ο στόχος που επιτεύχθηκε
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)