powered by

Πρόεδρος Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης: Κλειδί η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος

Η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και κατά συνέπεια και του κυπριακού, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κραδασμών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) Dominique Laboureix, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Μάκης Κεραυνός είπε πως είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια εποπτεία κατάλληλη και αυστηρή που να διατηρεί γενικά το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης και εν συνεπεία της Κύπρου, σε μια κατάσταση που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Laboureix ευχήθηκε όπως ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ιδιαίτερα ενημερωτικές και χρήσιμες συναντήσεις

Από την πλευρά, o κ. Laboureix, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το καλωσόρισμα και τη φιλοξενία, είπε πως αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη εδώ με τη νέα του ιδιότητα ως Πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό για τον ίδιο να βρίσκεται εδώ για να αναπτύξει μια ισχυρή σχέση με τις τοπικές αρχές, την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών.

«Είχαμε γόνιμες συζητήσεις για την κυπριακή οικονομία, τον τραπεζικό τομέα ειδικότερα και την πορεία προς το μέλλον. Αυτό που κτίζουμε μέσα στην Τραπεζική Ένωση είναι μια ισχυρή σύνδεση, μια ισχυρή σχέση για να αυξήσουμε αυτό το επίπεδο κατανόησης, κοινών απόψεων, ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε τους πιθανούς κραδασμούς», είπε ο κ. Laboureix τονίζοντας πως αναπτύσσοντας την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος, κάνουμε αυτούς τους κραδασμούς πιο απομακρυσμένους.

Σημείωσε, παράλληλα, πως γι' αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ του δεύτερου πυλώνα της Τραπεζικής Ένωσης, της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης στις Βρυξέλλες και όλων των εθνικών αρχών εξυγίανσης, και συγκεκριμένα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα να ενισχύσω αυτόν τον διάλογο, να ανταλλάξω απόψεις και να μπορέσω να προετοιμαστώ για το μέλλον για μια ισχυρότερη ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Εκπαιδεύονται οι εκπαιδευτές για ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας των ενηλίκων
Βιλερουά ντε Γκαλό: Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ πιθανότατα θα είναι μείωση επιτοκίων
Ικανοποίηση ΚΤΚ για την νέα έκθεση Moneyval για την Κύπρο-Τι καταδεικνύει η πρόοδος και η αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση