Η νέα μεθοδολογία από Nielsen που εξελίσσει την μέτρηση της τηλεθέασης στην Κύπρο

Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την μέτρηση της τηλεθέασης στην Κύπρο και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τηλεοπτικούς σταθμούς και διαφημιζόμενους ως προς την κατανομή της διαφημιστικής πίτας, δημιουργεί η καινούργια μεθοδολογία την οποία εισήγαγε από τον περασμένο Ιανουάριο η Nielsen.

Συγκεκριμένα, στις μετρήσεις της η Nielsen λαμβάνει υπόψη και τη μεταχρονολογημένη τηλεθέαση (TSV), προσφέροντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθότι πλέον καταγράφεται όχι μόνο η ζωντανή τηλεθέαση, αλλά και αυτή που πραγματοποιείται σε δεύτερο χρόνο, έως και επτά ημέρες μετά την αρχική μετάδοση, κάτι που καθιστά τις μετρήσεις ακόμη πιο αντικειμενικές και δίκαιες.

Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη προσθήκη στην μεθοδολογία μέτρησης της τηλεθέασης επιτρέπει μια πιο πλήρη αντίληψη του τρόπου με τον οποίο το κοινό καταναλώνει το τηλεοπτικό περιεχόμενο και προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η Market Commercial Leader, Broadcasters & Publishers for Greece and Market Commercial Leader for Cyprus της Nielsen, Μαρία Μαυρομάτη, εξήγησε-μεταξύ άλλων- πως η ανάγκη για αυτή τη μεταβλητή προέρχεται από τη γρήγορη εξέλιξη του τηλεοπτικού τοπίου στην Κύπρο και παγκοσμίως.

«H Nielsen προχώρησε στην εξέλιξη της μέτρησης της τηλεθέασης για την κυπριακή αγορά με την εισαγωγή της μέτρησης της μεταχρονολογημένης τηλεθέασης (TSV), που άρχισε από τον Ιανουάριο του 2024», ανέφερε αρχικά.

Χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως πολύ σημαντική για τις μετρήσεις της Nielsen, η κ. Μαυρομάτη υπέδειξε ότι ο δεύτερος χρόνος που λαμβάνουν πλέον τα στοιχεία υπόψη είναι έως και επτά μέρες από την αρχική μετάδοση.

«Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού πλέον η Nielsen έχει πρσθέσει εκτός από την μέτρηση της live τηλεθέασης και τη τηλεθέαση τηλεοτπικού περιεχομένου που έχει μεταδοθεί ζωντανά από την γραμμική τηλεόραση, αλλά έχει παρακολουθηθεί αργότερα σε δεύτερο χρόνο, μέχρι και επτά μέρες από την live μετάδοση του περιεχομένου», υπέδειξε.

Παράλληλα, η κ. Μαυρομάτη σημείωσε πως η ανάγκη για αυτή τη μεταβλητή προέρχεται από τη γρήγορη εξέλιξη του τηλεοπτικού τοπίου στην Κύπρο και παγκοσμίως.

Οι ρυθμοί ζωής, καθώς και οι απεριόριστες επιλογές, άλλαξαν τις συνήθειες των τηλεθεατών, οι οποίοι πλέον προτιμούν όλο και περισσότερο την παρακολούθηση εκπομπών κατά τη διάρκεια πιο κατάλληλων χρονικών στιγμών για τους ίδιους.

«Το τηλεοπτικό περιεχόμενο και ο τρόπος κατανάλωσης εξελίσσεται ραγδαία στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, οι συνήθειες των δημογραφικών κοινών και ο τρόπος κατανάλωσης τηλεοπτικού περιεχομένου αλλάζει και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να εξελιχθεί και η μέτρηση της τηλεθέασης και στην Κύπρο.

Τα στοιχεία διαφοροποιούνται αρκετά με την αύξηση της τηλεθέασης μέσου λεπτού (AMR) και της κάλυψης (Reach) ανάλογα με το περιεχόμενο, την εκστρατεία και το δημογραφικό κοινό που εξετάζει κανείς», επισήμανε η κ. Μαυρομάτη.

Συμπερασματικά, η νέα μεθοδολογία στις μετρήσεις της τηλεθέασης, λαμβάνει υπόψη την αλλαγή συμπεριφοράς του κοινού.

«Η Nielsen, ως παγκόσμια εταιρεία, είναι ένας οργανισμός που θα εξελίσσεται πάντα και θα προτείνει νέες και καινοτόμες μεθόδους, προϊόντα και επιλογές υπηρεσιών στην κυπριακή αγορά», κατέληξε η Μαρία Μαυρομάτη.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών