Τα σχέδια... πτήσης της Cyprus Airways-Μετατροπή σε premium travel, νέες αγορές και καινούργια αεροσκάφη

Απογείωση… για premium ταξίδια ετοιμάζει η Cyprus Airways με ανοίγματα σε νέες αγορές. Οι προκλήσεις, καινοτομίες και στρατηγικές ανάπτυξης της παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 45ου Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ).

Η Μαρία Κουρούπη, Senior Manager Aviation Development, Marketing and Communication της HERMES Airports προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Mikhail Alenkin, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Airways, ο οποίος μίλησε για επαναπροσδιορισμό των αεροπορικών ταξιδιών και την είσοδο σε μια νέα εποχή.

Μια νέα εποχή, που βρίσκει την αεροπορική εταιρεία να κάνει νέα ανοίγματα, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ανατολικές αγορές, στον Κόλπο, όπως το Ντουμπάι, και σε μακρινούς προορισμούς, με σκοπό να καταστεί η επιλογή για premium ταξίδια.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι αερογραμμές θα αποκτήσουν δύο νέα αεροσκάφη τον Απρίλιο και τον Μάιο και πως εντός του ερχόμενου μήνα, οι πελάτες θα απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κρατήσεων με το λανσάρισμα νέας ιστοσελίδας.

Αυτή την περίοδο οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονταν σε μια φάση όπου βελτιώνει δραστικά τις υπηρεσίες της, δήλωσε συγκεκριμένα και πως ήδη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας του νέου ιστότοπου.

«Η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα προσφέρει στους πελάτες μια εντελώς διαφορετική εμπειρία όσον αφορά τις κρατήσεις», είπε, προμηνύοντας μια νέα ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Εντατική είναι και η διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού, ζήτημα για το οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση.

Όπως είπε, «αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας, επαγγελματιών ανθρώπων, όχι μόνο στο νησί αλλά και διεθνώς» λέγοντας στη συνέχεια το εξής «Είμαστε τυχεροί που οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν ιστορικά πολλούς έμπειρους πιλότους».

Ερωτηθείς νωρίτερα για την απόφασή του να εργαστεί στην Κύπρο και στην Cyprus Airways, ο Alenkin είπε πως προέκυψε η ευκαιρία να επενδύσει στις αερογραμμές όταν ο ίδιος είδε την μεγάλη ιστορία και κληρονομιά που την χαρακτηρίζει, κάτι που εν τέλει του τράβηξε το ενδιαφέρον.

Τοποθετήθηκε και για την Κύπρο ως έδρα της αεροπορικής εταιρείας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα. Μεταξύ αυτών, ότι το τουριστικό προϊόν είναι πιο ακριβό και ότι η εταιρεία δεν μπορεί να πετάξει πάνω από την Τουρκία, «γεγονός που μειώνει την ανταγωνιστικότητά μας».

Ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ανέφερε, επιδιώκεται η μετατροπή της σε premium travel.

«Επικεντρωνόμαστε όχι μόνο στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ανατολικές αγορές, στον Κόλπο, όπως το Ντουμπάι, και σε μακρινούς προορισμούς, όπως η Ινδία», ανέφερε, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για premium ταξίδια.

Αναφερόμενος στην Κύπρο ο κ. Alenkin εξέφρασε τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται να γίνει ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, χρειάζεται την συλλογικότητα και συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης, ξενοδόχων και αερογραμμών. «Η Κύπρος έχει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για κάτι τέτοιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
Τερματικό: Κόλλησε η κατασκευή της προβλήτας, ανησυχεί η Κυβέρνηση-Πού βρίσκεται το «Προμηθέας»
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)