Νέα εμπλουτιστικά έργα προωθεί η ΕΤΑΠ-Τι αλλάζει φέτος στη Λάρνακα

Νέους στόχους, έργα και καινοτομίες περιλαμβάνει το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας για το 2024.

Οι τακτικοί επισκέπτες στη Λάρνακα γνωρίζουν ότι κάθε εποχή φέρνει κάτι νέο, και αυτό βασίζεται στο σχέδιο που εκπονείται κάθε Ιανουάριο, το οποίο εξετάζει προσεκτικά τι θα ωφελήσει την περιοχή για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ Λάρνακας στο πρόσφατο ενημερωτικό της δελτίο, η ενίσχυση των παραδόσεων και των πολιτιστικών και ιστορικών ορόσημων, καθώς και η εύρεση νέων τρόπων προβολής τους συγκαταλέγονται στους διαρκείς στόχους.

Αποκατάσταση Φάρου, υποστήριξη Μουσείου Αλιείας

Φέτος, στα σκαριά βρίσκεται η αποκατάσταση και συντήρηση του Φάρου στα Περβόλια και τριών αποικιακών συντριβιανιών στην Τόχνη, καθώς και στην υποστήριξη του επικείμενου Μουσείου Αλιείας στο Ζύγι.

farospervolia

Ο φωτισμός του γραφικού παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία στη Βορόκλινη τη νύχτα είναι επίσης στο πρόγραμμα με στόχο να ενισχύσει την ήδη εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στην πλαγιά του λόφου.

Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσει ένα πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό νέο έργο για τους μύθους και τους θρύλους της αγροτικής Λάρνακας.

Στην πόλη της Λάρνακας ένα πάρκο γλυπτικής με έργα των καλλιτεχνών της Γειτονιάς των Εργαστηρίων Τέχνης Λάρνακας θα ολοκληρώσει αυτόν τον δημοφιλή χώρο τέχνης.

farosworkshop

Η φάρμα στον Άγιο Θεόδωρο και το μονοπάτι στα Μελισσοχώρια

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΤΑΠ Λάρνακας, η ανάδειξη και ο εμπλουτισμός των αγροτικών και ορεινών κοινοτήτων αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης.

Μεταξύ άλλων, στον Άγιο Θεόδωρο προτείνεται η δημιουργία «χωριάτικης φάρμας» για επισκέπτες με κυπριακά αγροκτήματα, τοπικό πράσινο και παραδοσιακά προϊόντα.

Ένα επιπλέον θεματικό μονοπάτι της φύσης θα δημιουργηθεί στα Μελισσοχώρια Ορεινής Λάρνακας και στα Λεύκαρα, την Αθηένου και το Κίτι τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε κοινότητας θα ενσωματωθούν στο design της αστικής επίπλωσης.

farosworkshop2

Αυξάνονται τα Instagrammable Photo Spots

Εξάλλου, τα δημοφιλή Instagrammable Photo Spots που βρίσκονται σε τοποθεσίες με εντυπωσιακή θέα σε όλη την περιοχή θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Για το 2024 ένας νέο σημείο φωτογράφισης με θέα προορίζεται να δημιουργηθεί στη Χοιροκοιτία, η οποία διαθέτει ήδη έναν ξύλινο, κυβικό πάγκο θέασης.

Μια άλλη πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο αφορά το πρόγραμμα «Εμπλουτισμός και Πρασίνισμα των Παραλιών της Λάρνακας» που φέτος-μεταξύ άλλων δράσεων-θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του παραθαλάσσιου πάρκου κατά μήκος της ακτογραμμής της Πύλας.

Σημειώνεται ακόμα ότι το branding της ΕΤΑΠ Λάρνακας ανανεώνεται πλήρως με ένα νέο λογότυπο και σλόγκαν στα σκαριά.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα