R. Morton: Η αναδυόμενη τάση στη φιλοξενία είναι η επένδυση σε θέρετρα αναψυχής

Σε μια περίοδο αλλαγών και προκλήσεων βρίσκεται ο κόσμος της φιλοξενίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, η επιτυχία των ξενοδοχείων εξαρτάται ουσιαστικά από την ικανότητά τους να προσαρμοστούν και να καινοτομήσουν.

Μια από τις βασικές τάσεις που διαμορφώνουν το τοπίο είναι η αυξανόμενη ζήτηση για θέρετρα και υπηρεσίες αναψυχής.

Ο Rod Morton, Διευθύνων Σύμβουλος της Greenspan Projects Ltd, μίλησε στο 45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition που παρουσίασε ο ΠΑΣΥΞΕ, για το πώς ο ίδιος βιώνει τις εξελίξεις στον τομέα των ξενοδοχείων και των θερέτρων.

Εξήγησε ακόμη τη σημαντικότητα όπως τα θέρετρα και τα ξενοδοχεία επενδύσουν σε δραστηριότητες αναψυχής, ενώ δεν παρέλειψε μέσω του fireside chat, με τίτλο «Uncover your hidden revenue» να δώσει παραδείγματα επιτυχημένης διαχείρισης και προσέλκυσης νέων πελατών.

Η επένδυση σε δραστηριότητες και κέντρα αναψυχής είναι μια τάση που καταγράφει άνοδο, με βασικό λόγο να αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για εμφανή επένδυση (tangible investment).

Ανέφερε επίσης το γεγονός ότι τέτοιες επενδύσεις είναι προς όφελος μιας χώρας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι επισκέπτες παραμένουν περισσότερο για να επισκεφθούν και αξιοθέατα που προσφέρονται.

Αξιόλογα είναι και τα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν τέτοιες δραστηριότητες, καθώς έχει διαφανεί ότι φέρνουν περισσότερα έσοδα, αφού οι επισκέπτες προχωρούν σε αγορές τροφίμων και ποτού κατά την διαμονή τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Morton αναφέρθηκε και σε παραδείγματα από διασημότητες του εξωτερικού οι οποίες επένδυσαν στον τομέα αυτό, με θέρετρα γκολφ κ.α, ειδικά σε περιοχές με θερμό καιρό, όπως η Φλόριντα των ΗΠΑ, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες προοπτικές που υπάχουν και για την ηλιόλουστη Κύπρο.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο