Powered by

Roni Aloni: Στα άμεσα πλάνα του ομίλου Fattal η επέκταση στη Λευκωσία-Έρχεται το NYX στη Μακαρίου

«Στόχος μας είναι η συνέχιση της επέκτασής μας στην Κύπρο», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος, Mediterranean Region, του Fattal Hotel Group, Roni Aloni, στέλνοντας το σαφές μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες πως προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε εάν οι επενδυτές υποστηρίζονταν επαρκώς.

Σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύτεται στον «Ξενοδόχο», που προσλαμβάνοντας πλέον ψηφιακή μορφή αποστάληκε στο πρώτο μηνιαίο newsletter του ΠΑΣΥΞΕ σε μια συνεργασία του Συνδέσμου με την IMH, ο Roni Aloni, παραθέτει τους λόγους για τους οποίους ο όμιλος αποφάσισε να επενδύσει στην Κύπρο, εξηγώντας πως όταν γίνονταν τα πρώτα επενδυτικά βήματα στην Κύπρο, εκτιμήθηκε το νησί ως ένας ελκυστικός προορισμός, με εξαιρετικό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους, την ίδια ώρα που από οικονομικής πλευράς, οι δυνατότητες της Κύπρου την καθιστούσαν μιας ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

«Επανεξετάζοντας την κίνησή μας αυτή θεωρώ πως κάναμε μια πολύ καλή επιλογή ερχόμενοι στην Μεσόγειο. Εκτιμώ πως, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπάρχει πρόσφορο έδαφος με τεράστιες δυνατότητες και οι ρυθμοί ανάπτυξης τους θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια», υπογραμμίζει ο κ. Aloni.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις του ομίλου Fattal στην Κύπρο, ο Roni Aloni σημειώνει πως ο όμιλος κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, με τελευταία πράξη ενίσχυσης της παρουσίας του στο νησί μας την εξαγορά της Hawaii Hotels Limited, η οποία διαχειρίζεται το πολυτελές ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις, παραπέμπει στο νέο έργο, Leonardo Club Latsi, που αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην Πάφο, ενώ πραναγγέλλει την επέκταση του ομίλου στη Λευκωσία με το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου NYX στη λεωφόρο Μακαρίου.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο το άρθρο του διευθύνοντος συμβούλου, Mediterranean Region, του Fattal Hotel Group Roni Aloni, στον «Ξενοδόχο»:

«Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean μέλος της διεθνούς αλυσίδας Fattal Hotels Group, εισήλθε στην κυπριακή αγορά το 2017.

Ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Fattal, με 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο της φιλοξενίας, αρχικά ξεκίνησε ως εταιρεία διαχείρισης και εξελίχθηκε γρήγορα σε εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης που ειδικεύεται μόνο σε ξενοδοχεία.

Σήμερα, διαθέτει περισσότερα από 250 ξενοδοχεία σε 19 χώρες σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ, με περισσότερα από 50.000 δωμάτια και 40.000 υπαλλήλους.

Με την δυναμική ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας στην Μεσόγειο, καταφέραμε να καθιερωθούμε ως ένας σημαντικός παίκτης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, με ξενοδοχειακές μονάδες σε Πάφο, Λάρνακα, Πρωταρά και Λεμεσό. Aυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε 14 ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Πρόσφατα, με την εξαγορά της Hawaii Hotels Limited, η οποία διαχειρίζεται το πολυτελές ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό, ενισχύσαμε την παρουσία μας στο νησί.

Επιπλέον, το νέο έργο, Leonardo Club Latsi, αναμένεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην Πάφο, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός υδροπάρκου.

Τέλος, στα άμεσα σχέδια μας περιλαμβάνεται η επέκτασή μας στη Λευκωσία με το άνοιγμα ενός ξενοδοχείου NYX στη Λεωφόρο Μακαρίου.

Γιατί επιλέξαμε την Κύπρο

Όταν κάναμε τα πρώτα μας επενδυτικά βήματα στην Κύπρο, εκτιμήσαμε το νησί ως έναν ελκυστικό προορισμό, με εξαιρετικό κλίμα και φιλόξενους ανθρώπους. Επίσης, από οικονομικής πλευράς, οι δυνατότητες της Κύπρου την έκαναν μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

Επανεξετάζοντας την κίνηση μας αυτή θεωρώ πως κάναμε μια πολύ καλή επιλογή ερχόμενοι στην Μεσόγειο. Εκτιμώ πως, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο υπάρχει πρόσφορο έδαφος με τεράστιες δυνατότητες και οι ρυθμοί ανάπτυξης τους θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Εκτιμούμε τη φιλοξενία των ανθρώπων της Κύπρου και επενδύουμε σε αυτούς, προσπαθώντας να εργοδοτούμε κυρίως ντόπιο προσωπικό. Με την απόκτηση νέων ξενοδοχείων, στοχεύουμε στη διατήρηση των ίδιων υπαλλήλων, εκπαιδεύοντάς τους βάσει του όραματός και των αξιών μας, καθώς και της οργανωτικής μας δομής.

Με την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στον τομέα του τουρισμού, των αεροπορικών υποδομών και της ακτοπλοΐας, πιστεύω ότι η Κύπρος έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Στόχος μας είναι η συνέχιση της επέκτασής μας στην Κύπρο. Θα βοηθούσε σίγουρα εάν οι επενδυτές υποστηρίζονταν επαρκώς.

Η Κύπρος πρέπει να υιοθετήσει μακροπρόθεσμες στρατηγικές

Υπάρχει ακόμη πολλής δρόμος μπροστά μας όσον αφορά την υποστήριξη των επενδυτών και της ντόπιας οικονομίας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, ειδικά όσον αφορά το κόστος και τις στρατηγικές μάρκετινγκ.

Η αποτελεσματική διαβίβαση αυτών των μηνυμάτων θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά προς όφελος της ντόπιας αγοράς και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα».

Δειτε Επισης

La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά